Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Συνεργασία Υπουργείου Παιδείας με Δικαιοσύνης και Αστυνομία για προστασία των σχολείων
Συνεργασία Υπουργείου Παιδείας με Δικαιοσύνης και Αστυνομία για προστασία των σχολείων

Συνεργασία Υπουργείου Παιδείας με Δικαιοσύνης και Αστυνομία για προστασία των σχολείων

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο τις επιθέσεις εναντίον σχολείων και τις πράξεις βίας και βανδαλισμού και τονίζει πως είναι ευθύνη ολόκληρης της κοινωνίας να αποκλείσει τις επιθέσεις βίας στα σχολεία.

Με αφορμή τα σημερινά περιστατικά σε δύο σχολεία, το Υπουργείο σημειώνει ότι “στεκόμαστε δίπλα στους εκπαιδευτικούς μας, έχουμε καθήκον να προστατεύσουμε τους μαθητές και τις μαθήτριές μας και θα αναζητήσουμε τρόπους αποκλεισμού της βίας και του εκφοβισμού στα σχολεία”.

Τονίζεται στην ανακοίνωση ότι η Παιδεία δεν μπορεί να τυγχάνει εκφοβισμού από πρακτικές κοινωνικής παθολογίας, ούτε και μπορεί να επιτρέψουμε να υφίστανται οι διευθύνσεις των σχολείων και οι εκπαιδευτικοί επιθέσεις από τον οποιονδήποτε.

Ταυτόχρονα, σημειώνει το Υπουργείο, οφείλουμε να ανταποκριθούμε στην προσδοκία των γονιών να στέλνουν τα παιδιά τους σε ένα ασφαλές σχολείο, όπου καλλιεργούνται αρχές και αξίες, και όχι η αυθαιρεσία, ο σκοταδισμός και η βία.

“Θεωρούμε ότι τα περιστατικά που σημειώνονται αυτές τις μέρες είναι κοινές εγκληματικές πράξεις και ως τέτοιες πρέπει να αντιμετωπισθούν.
Για τον σκοπό αυτό το ΥΠΠΑΝ θα επιδιώξει τη συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και την Αστυνομία, προκειμένου να προστατεύσουμε τα σχολεία, τους εκπαιδευτικούς και τον μαθητικό πληθυσμό”, καταλήγει.

Send this to a friend