Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ιστορική επίσκεψη Πάπα Φραγκίσκου στην Κύπρο
Ιστορική επίσκεψη Πάπα Φραγκίσκου στην Κύπρο

Ιστορική επίσκεψη Πάπα Φραγκίσκου στην Κύπρο

Η Κύπρος ετοιμάζεται να υποδεχθεί την ερχόμενη Πέμπτη τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Πάπα Φραγκίσκο, σε μια πολυσήμαντη επίσκεψη, με ύψιστο συμβολισμό, από κάθε άποψη, τόσο θρησκευτική, όσο και πολιτική.

Ο Ποντίφικας έρχεται στην Κύπρο έπειτα από επίσημη πρόσκληση του Προέδρου Αναστασιάδη και θα έχει σημαντικές συναντήσεις τόσο με την πολιτική, όσο και με τη θρησκευτική ηγεσία του τόπου, ενώ θα έχει συναντήσεις και με τις κοινότητες των Λατίνων και των Μαρωνιτών. Υψηλά στην ατζέντα του Προέδρου της Δημοκρατίας θα βρίσκεται το Κυπριακό και οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για την Ανατολική Μεσόγειο, το περιβάλλον και το μεταναστευτικό πρόβλημα, ενώ ο Πάπας Φραγκίσκος αναμένεται να στείλει ισχυρά μηνύματα για το μεταναστευτικό, καθώς θα συναντηθεί με πρόσφυγες και μετανάστες, κάποιους εκ των οποίων ίσως πάρει μαζί του στο Βατικανό, όπως έπραξε και το 2016, προσφέροντας άσυλο σε 12 Σύρους πρόσφυγες, όταν επισκέφθηκε τη Λέσβο.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες της Σημερινής, το Υπουργείο Εσωτερικών είναι ενήμερο για την πρόθεση του Ποντίφικα να προσφέρει άσυλο σε μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα μας και προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να εκπληρωθεί το αίτημά του κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο. Ταυτόχρονα, η επίσκεψη του Πάπα επαναφέρει στο προσκήνιο το θέμα των σχέσεων μεταξύ Ρωμαιοκαθολικής και Ορθόδοξης Εκκλησίας, στο πλαίσιο του διεξαγόμενου διαχριστιανικού διαλόγου.

Send this to a friend