Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Στο μικροσκόπιο δύο Λειτουργοί των ΥΚΕ για καταχρήσεις
Στο μικροσκόπιο δύο Λειτουργοί των ΥΚΕ για καταχρήσεις

Στο μικροσκόπιο δύο Λειτουργοί των ΥΚΕ για καταχρήσεις

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Λειτουργοί των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας (ΥΚΕ), που υπάγονται στο Υφυπουργείο Πρόνοιας, καταπατούν κάθε όριο επαγγελματικής εντιμότητας και δρουν εναντίον των παιδιών, τα οποία στην ουσία θα έπρεπε να προστατεύουν.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο περιπτώσεις, η μία εκ των οποίων, μάλιστα, αφορά Ανώτερη Λειτουργό σε Στέγη Νεανίδων, η οποία καταγγέλθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο για απόσπαση δωροκουπονιών που δόθηκαν από ιερό ναό στη Λευκωσία για να προσφερθούν στα παιδιά που βρίσκονται στη Στέγη. Αντί αυτού, η εν λόγω λειτουργός κράτησε κάποια για τον εαυτό της. Η υπόθεση μάλιστα βρίσκεται και ενώπιον της Αστυνομίας και συγκεκριμένα διερευνάται από το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων (ΤΑΕ).

Η δεύτερη υπόθεση, που προκαλεί επίσης έντονη δυσαρέσκεια, αφορά και πάλι υπάλληλο των ΥΚΕ, αυτήν τη φορά Ιδρυματικό Λειτουργό σε χώρο φροντίδας παιδιών με ειδικές ανάγκες (ΑμεΑ).

Η Λειτουργός, εκμεταλλευόμενη τη θέση της, μετέβαινε σε κατάστημα παιχνιδιών και ζητούσε προϊόντα που έφθασαν μέχρι τις 2.000 ευρώ, δηλώνοντας  πως τα τιμολόγια με τα ποσά θα καλυφθούν από το κράτος, αφού αφορούσαν το Ίδρυμα όπου εργαζόταν.

Διαβάστε περισσότερα στη «Σημερινή» που κυκλοφορεί.

Send this to a friend