Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Καθεστώς πρόσφυγα σε Τουρκάλα υπήκοο: Πηγαινοερχόταν μέσω κατεχομένων
Καθεστώς πρόσφυγα σε Τουρκάλα υπήκοο: Πηγαινοερχόταν μέσω κατεχομένων

Καθεστώς πρόσφυγα σε Τουρκάλα υπήκοο: Πηγαινοερχόταν μέσω κατεχομένων

Μια πρωτοφανή ιστορία φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα η «Σημερινή», η οποία αποκαλύπτει, γι’ ακόμη μια φορά, τις δομικές ανεπάρκειες και τις ενδημικές παθογένειες των κρατικών υπηρεσιών, αλλά και τα κενά-παραθυράκια της νομοθεσίας, που επιτρέπουν την εκκόλαψη και αναπαραγωγή προκλητικά απαράδεκτων φαινομένων.

Πρόκειται για την περίπτωση Τουρκάλας υπηκόου, αναγνωρισμένης ως πρόσφυγα και δικαιούχου του Ε.Ε.Ε., η οποία μετέβαινε τακτικά στην Τουρκία μέσω κατεχομένων και, παρά τον υποτιθέμενο κίνδυνο που διέτρεχε στη χώρα καταγωγής της, παντρεύτηκε Τούρκο υπήκοο, έβγαλε δεύτερη τουρκική ταυτότητα με το όνομα του συζύγου της, επέστρεψε και απολαμβάνει, μέχρι και σήμερα, το καθεστώς πρόσφυγα. Μάλιστα, σαν να μην έφταναν αυτά, προχώρησε και σε αίτημα οικογενειακής επανένωσης, θέλοντας να φέρει τον σύζυγό της στην Κύπρο.

Το γεγονός εγείρει σοβαρά ερωτήματα ως προς τη στάση αλλά και την επάρκεια των κρατικών υπηρεσιών και των εντεταλμένων αρμοδίων, καθώς, για να απολαμβάνει κάποιος καθεστώς πρόσφυγα, πρέπει να αποδεικνύει πως δεν μπορεί να μεταβεί στη χώρα καταγωγής του, γιατί μια τέτοια ενέργεια ενέχει σοβαρούς κινδύνους για τη ζωή του. Ωστόσο, η αναφερόμενη μετέβη στην Τουρκία μέσω κατεχομένων, τελώντας γάμο με Τούρκο υπήκοο, ενώ οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο για πολλαπλές μεταβάσεις της στην Τουρκία και, μάλιστα, από μη νόμιμα σημεία.

Η συγκεκριμένη Τουρκάλα υπήκοος είναι δικαιούχος του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, λαμβάνοντας το ποσό των 843,38 ευρώ μηνιαίως.

Διαβάστε περισσότερα στη «Σημερινή» που κυκλοφορεί.

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend