Home ΛΑΡΝΑΚΑ Θα υλοποιηθούν αυτή τη φορά οι υπουργικές δεσμεύσεις για το δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας;
Θα υλοποιηθούν αυτή τη φορά οι υπουργικές δεσμεύσεις για το δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας;

Θα υλοποιηθούν αυτή τη φορά οι υπουργικές δεσμεύσεις για το δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας;

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Αυτές τις μέρες περιμένουν εξελίξεις οι τοπικές αρχές και οι τουριστικοί φορείς της Λάρνακας σε σχέση με την πολυαναμενόμενη προκήρυξη του έργου ανακατασκευής της Γ΄ φάσης του παραλιακού δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας.

Πρόκειται για το τμήμα του δρόμου που περνά από την τουριστική περιοχή της Ορόκλινης, δηλαδή από τον Ναυτικό Όμιλο Λάρνακας μέχρι τα όρια της Πύλας, συνολικού μήκους περίπου τριών χιλιομέτρων, το οποίο διατηρείται με την υποδομή που είχε τις δεκαετίες του 80΄ και του 90΄. Και όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η περιοχή την οποία διασχίζει ο δρόμος είχε τρομακτική οικιστική, τουριστική και ξενοδοχειακή ανάπτυξη, με την λειτουργία εκατοντάδων νέων κλινών.

Ερωτηθείς από την εφημερίδα μας για το θέμα της Γ΄ φάσης του δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας, ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας είπε ότι κατά την τελευταία επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ο Γιάννης Καρούσος τον ενημέρωσε πως ο διαγωνισμός για τα κατασκευαστικά έργα θα προκηρυχθεί τον Οκτώβριο.

Ο κ.Βύρας σημείωσε ακόμα ότι οι διαβεβαιώσεις που υπάρχουν από το αρμόδιο υπουργείο είναι πως δεν αναμένεται να προκύψουν εμπόδια στην προώθηση του έργου από τις απαλλοτριώσεις που απαιτούνται να γίνουν στη γη παραπλεύρως του δρόμου.

Οι παράγοντες της Λάρνακας περιμένουν ότι αυτή τη φορά οι υπουργικές δεσμεύσεις θα υλοποιηθούν και πως δεν θα υπάρξει νέο πισωγύρισμα (δεν ήταν και λίγα τα πισωγυρίσματα στο παρελθόν) στην υλοποίηση του σημαντικού αυτού οδικού έργου, το οποίο με την ολοκλήρωσή του θα εμπλουτίσει το τουριστικό προϊόν της ευρύτερης Λάρνακας.

Οι τουριστικοί φορείς της περιοχής ούτε που να το σκέφτονται θέλουν ότι το 2022, όταν με το καλό θα λειτουργήσει (κορωνοιού επιτρέποντος) το νέο υπερπολυτελές Radisson Beach Resort Larnaca στο χώρο του παλιού ξενοδοχείου Princess, μπροστά από το καινούργιο ξενοδοχείο ο δρόμος θα συνεχίσει να έχει την ίδια (ανεπαρκή) υποδομή που έχει σήμερα, με τα χαντάκια παραπλεύρως να είναι γεμάτα αγριόχορτα…

Send this to a friend