Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Πραγματοποιείται σήμερα η τελετή έναρξης του 23ου κύκλου του «Ζηνώνειου Ελεύθερου Πανεπιστημίου Λάρνακας
Πραγματοποιείται σήμερα η τελετή έναρξης του 23ου κύκλου του «Ζηνώνειου Ελεύθερου Πανεπιστημίου Λάρνακας

Πραγματοποιείται σήμερα η τελετή έναρξης του 23ου κύκλου του «Ζηνώνειου Ελεύθερου Πανεπιστημίου Λάρνακας

Ο Δήμος Λάρνακας, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και η Προοδευτική Κίνηση Λάρνακας, με τη στήριξη και του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου συνεχίζουν για 23η χρονιά τη θεσμοθετημένη διοργάνωση του Ζηνώνειου Ελεύθερου Πανεπιστημίου. Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021.

Η 1η διάλεξη θα φέρει τον τίτλο: «Η αξία της γνώσης των Πρώτων Βοηθειών στην καθημερινή ζωή». Εισηγήτρια θα είναι η Ευαγγελία Γκουγκούδη, Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου και συντονιστής ο Δρ Ιωάννης Κορακιανίτης, Ιατρός Βιοπαθολόγος, Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό της ίδιας Σχολής.

Στην πολύ χρήσιμη αυτή διάλεξη θα παρουσιαστούν πολλές από τις περιπτώσεις εκείνες που μπορεί να παρασχεθεί ουσιαστική βοήθεια από εκπαιδευμένους πολίτες, ώστε να γίνει κατανοητή για άλλη μία φορά η μεγάλη και ουσιαστική σημασία της γνώσης αυτού του αντικειμένου, με την ελπίδα να παρακινηθούν και άλλοι συνάνθρωποί μας και θα εκπαιδευτούν ειδικά στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

Θα δούμε επίσης πως η γνώση και η εκπαίδευση των πολιτών στις Α’ Βοήθειες μπορεί να αφορά σε απλά ή περισσότερο πολύπλοκα προβλήματα υγείας και επείγουσες καταστάσεις και μπορεί να γίνει απόκτημα του κάθε υπεύθυνου πολίτη ακόμη και των νέων παιδιών, καθώς πολλές φορές δεν απαιτούνται ειδικές ιατρικές γνώσεις. Η πρόληψη προέχει, αλλά η γνώση σώζει.

Χαιρετισμό στην τελετή έναρξης θα απευθύνουν όλοι οι συνεργαζόμενοι φορείς αυτού του επιτυχημένου θεσμού. Κατά τη διάρκεια της διάλεξης που θα αρχίσει στις 7μ.μ. στο Δημοτικό Πολυδύναμο Κέντρο «Αμμόχωστος», Αρχ. Κυπριανού 18 στη Λάρνακα, θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αναχαίτιση της διασποράς του κορωνοϊού, ενώ για τη μεγαλύτερη δυνατή παρακολούθηση από το ευρύτερο κοινό, υπενθυμίζεται ότι όλες οι διαλέξεις θα μεταδίδονται σε απευθείας σύνδεση από το ΡΙΚ.

 

Send this to a friend