Home ΛΑΡΝΑΚΑ Φρένο στη δημιουργία νέων βιοτεχνικών περιοχών της επαρχίας Λάρνακας
Φρένο στη δημιουργία νέων βιοτεχνικών περιοχών της επαρχίας Λάρνακας

Φρένο στη δημιουργία νέων βιοτεχνικών περιοχών της επαρχίας Λάρνακας

Γράφει ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης να μην συμπεριλάβει στον κρατικό προϋπολογισμό κονδύλι για έργα υποδομής που αφορούν δημιουργία νέων βιοτεχνικών ζωνών ή επεκτάσεις στις υφιστάμενες βιοτεχνικές περιοχές στις κοινότητες Κιτίου, Περβολιών και Ξυλοτύμπου της επαρχίας Λάρνακας.

Το θέμα συζητήθηκε κατά την συνάντηση που είχε πρόσφατα αντιπροσωπεία της Επαρχιακής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Λάρνακας με το κοινοτικό συμβούλιο Ξυλοτύμπου.

Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση, μεταξύ άλλων, ότι το αίτημα του κοινοτικού συμβουλίου για επέκταση της βιοτεχνικής περιοχής είχε αρνητική κατάληξη, αφού το Υπουργείο Εσωτερικών ενημέρωσε πως δεν εγκρίθηκαν τα νέα έργα που σχετίζονται είτε με τη δημιουργία νέων ή επέκταση υφιστάμενων βιοτεχνικών περιοχών στον προϋπολογισμό των ετών 2022-2024. Αντιδράσεις για την απόρριψη του αιτήματος επέκτασης των βιοτεχνικών ζωνών υπάρχουν και στο Κίτι, όπου παρατηρούνται πολλαπλά προβλήματα.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Ε.Ε. του ΑΚΕΛ Λάρνακας, σε μια περίοδο όπου οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που είναι η ραχοκοκαλιά της κυπριακής οικονομίας, έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό από την κρίση που προκάλεσε η πανδημία, το κράτος αντί να προχωρήσει σε αναπτυξιακά έργα στήριξής τους, περικόπτει ώριμα έργα.

«Στις περιοχές Κιτίου, Περβολιών και Ξυλοτύμπου υπάρχει μεγάλη ανάγκη, τόσο από νέους που επιθυμούν να κάνουν το δικό τους ξεκίνημα σε μια καινούργια επαγγελματική στέγη, όσο και από υφιστάμενες βιοτεχνίες που λειτουργούν μέσα σε κατοικημένες περιοχές και χρειάζεται απαραίτητα να μετακινηθούν σε άλλους χώρους καθότι προκαλούν οχληρία και δυσοσμία.

Εντούτοις το αίτημα για δημιουργία νέων βιοτεχνικών ζωνών δεν προχωρεί, παρά το γεγονός ότι οι κοινότητες που ζητούν τα έργα αυτά έχουν ήδη υλοποιήσει τις σχετικές μελέτες και προχώρησαν σ’ όλες τις απαραίτητες ενέργειες», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η αντιπροσωπεία της επαρχιακής επιτροπής  του ΑΚΕΛ Λάρνακας αποτελείτο από το βουλευτή Ανδρέα Πασιουρτίδη, τον συντονιστή υπαίθρου Ρένο Γεωργίου και εκ μέρους της τοπικής οργάνωσης του ΑΚΕΛ στη Ξυλοτύμπου Μέλιο Μιχαήλ.

Send this to a friend