Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Σ’ εμπρησμό οφείλεται η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες τα ξημερώματα σε ιδιωτικό χημείο που διενεργεί rapid test για τον κορωνοϊό, στην κοινότητα Κιτίου.

Αστυνομική πηγή δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι η πυρκαγιά φαίνεται να τέθηκε κακόβουλα, καθότι στην σκηνή εντοπίστηκε εύφλεκτη ύλη. Ως εκ τούτου, παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια για επιστημονικές εξετάσεις. Ο διαχειριστής του χημείου έδωσε κατάθεση στην Αστυνομία, το περιεχόμενο της οποίας διερευνάται σε σχέση με τις υποψίες που υπάρχουν ως προς τους πιθανούς δράστες.

Πάντως, το γεγονός ότι κάποιοι έφθασαν στο σημείο να πυρπολήσουν χημείο που διενεργεί rapid test για τον κορωνοϊό μόνο προβληματισμό και σκεπτικισμό προκαλεί στις αρχές ασφαλείας. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 4.30π.μ. και πρόλαβε να προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές στον εξωτερικό χώρο του χημείου. Ευτυχώς η φωτιά περιορίστηκε στον εξωτερικό χώρο του χημείου και σε πλαστικό εξοπλισμό, αφού η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία ανταποκρίθηκε με δύο οχήματα, είχε ως αποτέλεσμα την κατάσβεσή της σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η φωτιά κατέκαψε ξύλινη πέργολα που στεγάζει τον χώρο διενέργειας rapid test καθώς και πλαστικό εξοπλισμό του χημείου. Η σκηνή αποκλείστηκε από την Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την διενέργεια των απαραίτητων εξετάσεων.

 

Σήμερα στις 7:00 το βράδυ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών το Ζηνώνειο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Λάρνακας θα πραγματοποιήσει την τελετή έναρξης του 23ου Χρόνου Διαλέξεων του με θέμα «Η αξία της γνώσης των πρώτων βοηθειών στην καθημερινή ζωή». Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Η Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ Λάρνακας, διοργανώνει συναυλία αφιέρωμα στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη με τίτλο «ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ» σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου με 15 Κύπριους καταξιωμένους καλλιτέχνες. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 8.00 το βράδυ στο Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λάρνακας.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο  Γιώργος Καλογήρου και την αφήγηση ο Νεοκλής Νεοκλέους.

 

Send this to a friend