Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ολοκληρώνεται η ανάπλαση της πλατείας του Μεσαιωνικού Κάστρου της πόλης μας
Ολοκληρώνεται η ανάπλαση της πλατείας του Μεσαιωνικού Κάστρου της πόλης μας

Ολοκληρώνεται η ανάπλαση της πλατείας του Μεσαιωνικού Κάστρου της πόλης μας

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Στο τελικό του στάδιο βρίσκεται το έργο «Ανάπλασης οδών και πεζοδρομίων για διευκόλυνση ΑμεΑ στο εμπορικό κέντρο της Λάρνακας».

Ένα έργο που με την υλοποίηση όλων των φάσεων του, εκτιμάται ότι θα προσελκύσει μεγάλο αριθμό επισκεπτών στο κέντρο της πόλης.

Μετά την συμπλήρωση των βελτιωτικών έργων σε τμήμα της οδού Ερμού και στις οδούς Βασιλέως Ευαγόρου, Κορδιγκτώνος, Αρμενικής Εκκλησίας, Μαυροειδή, Κλεάνθη Καλογερά, Εσκί Τσιαρσί και σε τμήμα της οδού Αγίου Λαζάρου, ολοκληρώθηκαν πρόσφατα και οι εργασίες στον πλατειακό χώρο μεταξύ του Μεσαιωνικού Κάστρου και του μουσουλμανικού τεμένους, που ενώνει το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων με την παραλιακή οδό Πιαλέ Πασά.

Η ανάπλαση της συγκεκριμένης πλατείας περιλαμβάνει ιδιαίτερη δαπεδόστρωση με γεωμετρικά σχήματα από συνδυασμένες αποχρώσεις διαφόρων υλικών, όπως ασβεστολιθικά πετρώματα, ψαμμίτη, βοτσαλωτό κι εμφανές σκυρόδεμα, τα οποία έχουν βελτιώσει αισθητά την εικόνα της γύρω περιοχής.

Η ολοκλήρωση της ανάπλασης της πλατείας του Μεσαιωνικού Κάστρου περιλαμβάνει νέους καθιστικούς χώρους, λεκάνες δέντρων και παρτέρια, ενώ εγκαταστάθηκε καινούργιος αστικός εξοπλισμός.

Σε συνδυασμό, δε, με την ολοκλήρωση του νέου φωτισμού που τοποθετήθηκε γύρω από το Μεσαιωνικό Κάστρο που προωθείται από το Τμήμα Αρχαιοτήτων, η όψη της γύρω περιοχής αναμένεται να εκμοντερνιστεί σε μεγάλο βαθμό.

Ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρει ότι το τελευταίο μέρος της πρώτης φάσης του έργου «Ανάπλαση οδών και πεζοδρομίων για διευκόλυνση ατόμων με κινητικά προβλήματα στο εμπορικό κέντρο» θα ολοκληρωθεί σύντομα, αφού στο παρόν στάδιο πραγματοποιούνται εργασίες και στο δεύτερο μέρος της οδού Αγίου Λαζάρου, πλησίον της ομώνυμης εκκλησίας.

Το έργο αυτό δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής  Ανάπτυξης, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

 

Send this to a friend