Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ «Ζωγράφισε» ο Αρτυματάς, ευστόχησε ο Λάζαρος, αγχώθηκε η Ανόρθωση! (video)
«Ζωγράφισε» ο Αρτυματάς, ευστόχησε ο Λάζαρος, αγχώθηκε η Ανόρθωση! (video)

«Ζωγράφισε» ο Αρτυματάς, ευστόχησε ο Λάζαρος, αγχώθηκε η Ανόρθωση! (video)

Πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα για την Ανόρθωση, η οποία επικράτησε με 2-1 του Εθνικού στο “Αντώνης Παπαδόπουλος” και επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα. 

Η Ανόρθωση πέτυχε και τα δύο γκολ στο πρώτο μέρος με τον Αρτυματά στο 10′ και τον Χριστοδουλόπουλο στο 41′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, ενώ ο Εθνικός μείωσε στο 89′ με τον Φλοριάν Τολεμές.

Η “Κυρία” ήταν αρκετά καλή στο πρώτο μέρος όπου πέτυχε και τα δύο της γκολ, όμως ο Εθνικός προς το τέλος του αγώνα όταν μείωσε, άγχωσε την Ανόρθωση, καθώς πλησίασε στην ισοφάριση, όμως δεν τα κατάφερε.

Το φιλμ του αγώνα

Στο πρώτο μέρος η Ανόρθωση ήταν κατά κράτος ανώτερη από τον αντίπαλο και πήρε γρήγορα προβάδισμα στο 10′ με εξαιρετικό γκολ του Αρτυματά με σουτ εκτός περιοχής.

Από εκεί και πέρα η “Κυρία” συνέχισε να έχει την υπεροχή και στο 17′ ο Αρτυματάς παραλίγο να κάνει ότι έκανε στο 10′ και πάλι με σουτ, με την μπάλα να κοντράρει και να φεύγει λίγο πάνω από την εστία.

Η Ανόρθωση συνέχισε να φτιάχνει ευκαιρίες και στο 29′ έχασε άλλη μία με τον Λάζαρο.

Ο Εθνικός απάντησε στις φάσεις της Ανόρθωσης στο 36′ με τον Ζάκπα να κάνει το σουτ και τον Λόρια να βγάζει δύσκολη επέμβαση.

Εκεί που πήγε να πιέσει λίγο ο Εθνικός, η Ανόρθωση κατάφερε να κερδίσει πέναλτι με τον Θωμά Ιωάννου να ανατρέπει τον Ουάρντα και στο 41′ ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος από τα έντεκα βήματα να κάνει το 2-0, αποτέλεσμα το οποίο έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο μέρος ο Εθνικός μπήκε για να αλλάξει την εικόνα του αγώνα.

Με το καλημέρα στο 46′ η ομάδα του Χαραλάμπους κέρδισε πέναλτι, όμως ακυρώθηκε από το VAR λόγω οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης στον Ασούμπρε.

Στο 51′ έγινε μία δυσάρεστη εξέλιξη για την Ανόρθωση με τον Ρισβάνη να αντιμετωπίζει πρόβλημα και να μην μπορεί να συνεχίσει, έτσι έγινε αναγκαστική αλλαγή με τον Αντωνιάδη να παίρνει την θέση του.

Από εκεί και πέρα ο Εθνικός ανέβηκε και έψαχνε την ευκαιρία να μειώσει, χάνοντας ευκαιρίες με Ζάκπα στο 64′, 74′ και με Φλοριάν στο 84΄.

Όμως η πίεση του Εθνικού έφερε καρπούς και στο 89′ ο Φλοριάν κατάφερε να μειώσει σε 2-1.

Στο τέλος ο Εθνικός έψαξε την ισοφάριση, έχασε ευκαιρία στις καθυστερήσεις με τον Φλοριάν, όμως μπλόκαρε ο Λόρια.

Έτσι η Ανόρθωση πήρε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα και ανέβηκε στους τρεις βαθμούς, ενώ ο Εθνικός δέχθηκε την 3η σερί ήττα και έμεινε στους μηδέν βαθμούς.

Ανόρθωση: Λόρια, Κορρεά, Αραγιούρι, Ρισβάνης (Αντωνιάδης 54′), Κορέια, Αρτυματάς, Χούσμπαουερ (Νινούα 63′), Πόποβιτς, Ουάρντα, Λάζαρος (Καλτσάς 54′), Ρουσιάς

Στον πάγκο οι Τζουρ, Αντωνιάδης, Αβραάμ, Κατσαράβα, Καλτσάς, Μπουσουλάτζιτς, Νινούα, Χατζημιτσής, Μότης, Ιωάννου.

Εθνικός: Mπογκατίνοφ, Περατικός, Ηλία (Φλοριάν 60′), Αμπντουλάγιεφ, Ζάκπα, Γκόρουμπετς (Ασούμπρε 46′), Ιωάννου, Φόλπρεχτ, (Πηλέας 78) Ταρασόφς, Χολ, Κουντόμπιακ

Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Πηλέας, Άδωνη, Ηλία Κ., Καρασάοyσκς, Ασούμπρε, Φλοριάν, Κυπριανού, Μωυσέως, Κουμής, Ελουντού

Διαιτητής: Σολωμού Δημήτρης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Λαζάρου Ιωάννης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Σάββα Γιώργος
4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος
VAR: Νεοκλέους Νικόλας
AVAR: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
Παρατηρητής: Ιωάννου Μιχάλης

 

Send this to a friend