Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ Επιστροφή στο «ΠΑΠ» με στόχο το τρίποντο! (προϊστορία με Εθνικό, απουσίες, πιθανές αλλαγές)
Επιστροφή στο «ΠΑΠ» με στόχο το τρίποντο! (προϊστορία με Εθνικό, απουσίες, πιθανές αλλαγές)

Επιστροφή στο «ΠΑΠ» με στόχο το τρίποντο! (προϊστορία με Εθνικό, απουσίες, πιθανές αλλαγές)

Στην Ανόρθωση είναι πανέτοιμοι για τον σημερινό αγώνα κόντρα στον Εθνικό Άχνας (21:00) στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Με αφορμή, λοιπόν, το εν λόγω παιχνίδι, θα ανατρέξουμε στο παρελθόν για να δούμε την προϊστορία μεταξύ των δύο ομάδων.

Τα στατιστικά δίνουν μεγάλο προβάδισμα στην «Κυρία», η οποία έχει σχεδόν το απόλυτο μέσα στην έδρα της. Συγκεκριμένα, από το 1992 μέχρι την περσινή σεζόν ο Εθνικός φιλοξενήθηκε στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» συνολικά 27 φορές. Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια η Ανόρθωση έχει 24 νίκες μέσα στο ΠΑΠ. Ο Εθνικός έφυγε από τη Λάρνακα με νίκη τη σεζόν 1997-1998 με σκορ 0-2. Τη σεζόν 2011-2012 και 2015-2016 κατάφεραν επίσης να κλέψουν ένα βαθμό από κάθε ισοπαλία, καθώς το ένα ματς έληξε 1-1 και το άλλο 0-0.

Ωστόσο, αυτά τα στατιστικά αποτελούν απλά την προϊστορία η οποία κάποιες φορές είτε σπάζει είτε συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο. Όσον αφορά τον σημερινό αγώνα, οι κυανόλευκοι θα πρέπει να παρουσιαστούν με σοβαρότητα για να μπορέσουν να πάρουν το ζητούμενο, που δεν είναι άλλο από την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα και το πρώτο τρίποντο. Ιδίως απέναντι στην ομάδα της Άχνας, η οποία προέρχεται από 2 ήττες και καίγεται για βαθμολογικό κέρδος.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Τιμούρ Κετσπάγια δεν υπολογίζει τους τραυματίες Αμπαρτζουμιάν, Χριστοφή, Λάφερτι, Χρυσοστόμου αλλά και τον τιμωρημένο Ντέλετιτς. Ο έμπειρος προπονητής πιθανόν να προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές λόγω του ότι μεσολάβησε ο αγώνας με την Παρτιζάν την Πέμπτη, με αποτέλεσμα να προβάρουν φανέλα βασικού οι Καλτσάς, Μπουσουλάτζιτς, Αβραάμ και Νινούα.

Σίγουρη θέση στο βασικό σχήμα φαίνεται πως έχουν οι Λόρια, Ρισβάνης, Αραγιούρι, Αρτυματάς, Πόποβιτς, Χριστοδουλόπουλος και Ουάρντα.

Σταυριάνα Χαρούς – Larnakaonline Sports

Send this to a friend