Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Άρχισαν οι εργασίες στα πλαίσια του έργου «Συντήρηση και ευπρεπισμός των προπυλαίων του παλαιού ΓΣΖ», οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν τέλη ερχόμενου Δεκεμβρίου.

Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού. Το έργο αφορά εργασίες συντήρησης της υφιστάμενης κεντρικής εισόδου του ιστορικού σταδίου της Λάρνακας και τον ευπρεπισμό αυτής καθώς και του περιβάλλοντα χώρου.

Τα προπύλαια του παλιού ΓΣΖ είναι κτισμένα σε νεοκλασικό ρυθμό από πέτρα της περιοχής στην ολότητα τους και η συντήρηση τους θα αναδείξει τα σημαντικά αρχιτεκτονικά στοιχεία της εποχής που έχουν κτιστεί.

Θα γίνουν, επίσης, ηλεκτρολογικές εργασίες, θα εγκατασταθεί φωτισμός στο πεζοδρόμιο, ενώ θα γίνουν κι εργασίες τοπιοτέχνησης.

 

Μάστιγα τείνει να καταντήσει στη Λάρνακα το φαινόμενο με τις κλοπές φρεατίων του τοπικού συμβουλίου αποχετεύσεων, την ίδια ώρα που οι κλέφτες των καλυμμάτων αυτών αφήνουν πίσω τους «παγίδες» στους δρόμους.

Το φαινόμενο δεν είναι άγνωστο στις γειτονιές της πόλης, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, καθότι οι κλοπές καλυμμάτων των φρεατίων (καπάκια) και των σχαρών υδροσυλλογής όμβριων υδάτων και λυμάτων παρουσιάζουν έξαρση το τελευταίο διάστημα.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του (ΣΑΛ), υλικά από σίδερο, μέταλλα και αλουμίνιο είναι κυρίως η λεία στην οποία στοχεύον οι δράστες. «Ειδικά στην περίπτωση των φρεατίων, η κλοπή των καπακιών έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας επικίνδυνης κατάστασης στους δρόμους για τους διερχόμενους οδηγούς.

Περαιτέρω, το ΣΑΛ αναφέρει πως θ’ ασκήσει κάθε νόμιμο μέσο, σε συνεργασία με την Αστυνομία, προκειμένου να πατάξει το φαινόμενο αυτό που εγκυμονεί σημαντικούς κινδύνους. «Η ασφάλεια του κοινού είναι πρώτιστης σημασίας για το ΣΑΛ. Για τον σκοπό αυτό ζητά τη συνδρομή των συμπολιτών μας και τους καλεί να καταγγέλλουν άμεσα όποια περιστατικά γίνονται αντιληπτά, έτσι ώστε ν’ αντιμετωπιστεί το φαινόμενο».

 

 

Send this to a friend