Home ΛΑΡΝΑΚΑ Σύγχρονα φώτα τροχαίας σε Λάρνακα και ελεύθερη Αμμόχωστο
Σύγχρονα φώτα τροχαίας σε Λάρνακα και ελεύθερη Αμμόχωστο

Σύγχρονα φώτα τροχαίας σε Λάρνακα και ελεύθερη Αμμόχωστο

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Με σύγχρονο εξοπλισμό χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης αντικαθίσταται ο εξοπλισμός φωτεινής σηματοδότησης στις επαρχίες Λάρνακας κι ελεύθερης Αμμοχώστου.

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοίνωσε πως έχει προκηρυχθεί το έργο για αντικατάσταση του εξοπλισμού φωτεινής σηματοδότησης στις δύο επαρχίες καθώς και η μελέτη μοντελοποίησης και βελτιστοποίησης της χωρητικότητας σε κύριες φωτοελεγχόμενες συμβολές στην Πάφο και στο Παραλίμνι.

Μέσω του έργου αντικατάστασης εξοπλισμού φωτεινής σηματοδότησης στις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου, θα αντικατασταθεί εξολοκλήρου ο εξοπλισμός των φώτων τροχαίας σε 26 φωτοελεγχόμενες συμβολές και σε 12 διαβάσεις πεζών τύπου Pelican εντός των δημοτικών ορίων Λάρνακας και σε μία φωτοελεγχόμενη συμβολή στο Δήμο Αραδίππου, καλύπτοντας σε μεγάλο βαθμό την κεντρική αστική περιοχή της Λάρνακας.

Επιπλέον, θα αντικατασταθεί ο εξοπλισμός φώτων τροχαίας σε δύο φωτοελεγχόμενες συμβολές στο Δήμο Αγίας Νάπας και σε τέσσερις φωτοελεγχόμενες συμβολές στο Δήμο Παραλιμνίου.

Ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου αναφέρει ότι μέσω του έργου αυτού θα εγκατασταθούν για πρώτη φορά σύγχρονες συσκευές με ηχητικά και οπτικά σήματα για άτομα με μειωμένη όραση καθώς και σηματοδότες αντίστροφης μέτρησης χρόνου πρασίνου για πεζούς σε όλες τις διαβάσεις τύπου «Σταμάτη-Γρηγόρη» και σε αυτόνομες διαβάσεις τύπου Pelican που περιλαμβάνονται στη σύμβαση. Επίσης, στη Λάρνακα, μέσω της υπό αναφοράς σύμβασης θα εγκατασταθούν επιπρόσθετες διαβάσεις πεζών τύπου «Σταμάτη-Γρηγόρη» στις συμβολές της λεωφόρου Γρηγόρη Αυξεντίου με τις οδούς Λουκή Ακρίτα και Ερμού, της λεωφόρου Γρηγόρη Αυξεντίου με τη λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ και την παραλιακή οδό Αθηνών (Φοινικούδες) και της λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Κυπριανού με τις οδούς Κιλκίς και Ζακύνθου.

Στο Παραλίμνι, θα εγκατασταθούν παρόμοιες διαβάσεις πεζών, στη συμβολή των οδών Αδαμάντιου Κοραή, Αγίου Δημητρίου και Γιωρκή Παπαδοπούλου (παρά το λύκειο). Το έργο θα έχει διάρκεια εκτέλεσης 15 μήνες μ’ εκτιμώμενο κόστος πέραν του μισού εκατομμυρίου ευρώ.

Παράλληλα, το Υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε πως το αντικείμενο της μελέτης μοντελοποίησης και βελτιστοποίησης της χωρητικότητας σε 17 κύριες φωτοελεγχόμενες συμβολές στην Πάφο και στο Παραλίμνι αφορά στην προσομοίωση και στο σχεδιασμό βέλτιστων πλάνων λειτουργίας στα φώτα τροχαίας κύριων συμβολών, στοχεύοντας στην βελτίωση της απόδοσης των φώτων τροχαίας και τη μείωση των καθυστερήσεων, μέσω εφαρμογής μικρών και άμεσων παρεμβάσεων χαμηλού κόστους.

Send this to a friend