Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ «Έφηβοι το 30% των νέων κρουσμάτων-Δεν δηλώνουν τις επαφές τους»
«Έφηβοι το 30% των νέων κρουσμάτων-Δεν δηλώνουν τις επαφές τους»

«Έφηβοι το 30% των νέων κρουσμάτων-Δεν δηλώνουν τις επαφές τους»

Στους εφήβους εμφανίζονται τις τελευταίες βδομάδες τα νέα περιστατικά κορωνοιού, σύμφωνα με τον υπεύθυνο της Ομάδας Ιχνηλάτισης, Βαλεντίνο Σιλβέστρο ο οποίος μίλησε στο κρατικό ραδιόφωνο.. 

«Φαίνεται ότι από την ιχνηλάτιση ότι τα περισσότερα περιστατικά αφορούν νεαρές ηλικίες με έντονη κοινωνική ζωή. Είναι παιδιά που έχουν πολλές δραστηριότητες, είναι νεαροί ενήλικες που έχουν εκτός από τις δουλειές τους και κοινωνικές δράσεις και φαίνεται ότι δεν τηρούνται σχεδόν καθόλου πλέον τα μέτρα ατομικής προστασίας. Αυτό είναι ένα μεγάλο παράθυρο που αφήνουμε στον ιό ώστε να εισχωρήσει στο περιβάλλον μας», ανέφερε.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως, «έχουμε μεγάλο πρόβλημα με τους εφήβους πλέον στους κάτω των 18 ετών. Οι επαφές τους συνήθως δεν είναι γνωστές ούτε στους γονείς τους αλλά ούτε στο κοντινό τους περιβάλλον και καταβάλουμε επιπλέον προσπάθεια ώστε να μαζεύουμε τα στοιχεία για να εντοπίσουμε τις επαφές τους».

Τέλος, ο κος Σιλβέστρος δήλωσε πως, «από θετικά κρούσματα την προηγούμενη εβδομάδα το 30% ήταν άτομα νεαρής ηλικίας. Είχαμε και το τριήμερο του Κατακλυσμού που θεωρώ ότι δεν τηρήθηκε κανέναν μέτρο όπως είδαμε και επικράτησε συνωστισμός και είναι κρίμα γιατί είμασταν σε πολύ καλό σημείο. Αυτό αναμένεται να διπλασιάσει τα κρούσματα που θα δούμε στην επόμενη εβδομάδας ή τέλος της βδομάδας».

Send this to a friend