Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ “Άλμα” κρουσμάτων βλέπει ο Καραγιάννης εξαιτίας του τριημέρου του Κατακλυσμού
“Άλμα” κρουσμάτων βλέπει ο Καραγιάννης εξαιτίας του τριημέρου του Κατακλυσμού

“Άλμα” κρουσμάτων βλέπει ο Καραγιάννης εξαιτίας του τριημέρου του Κατακλυσμού

Oι συναθροίσεις κατά τη διάρκεια του τριημέρου του Κατακλυσμού, φαίνεται να “ευθύνονται” για την απότομη αύξηση κρουσμάτων που καταγράφηκε χθες Τετάρτη και προχθές Τρίτη. 

Ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης μιλώντας το πρωί στην εκπομπή του Alpha, υπογράμμισε πως είχε προειδοποιήσει για αυτή την αυξησούλα, η οποία τελικά έγινε όπως είπε…αύξηση!

Πέτρος Καραγιάννης – Καθηγητής Μικροβιολογίας
Βλέπουμε ένα άλμα στον αριθμό των κρουσμάτων, σε τριψήφιους αριθμούς πλέον. Φυσικά αυτό φαίνεται ότι υπόβοσκε εδώ και κάποιον καιρό, λόγω και του τριημέρου που κάποιοι δεν πήγαν να κάνουν τεστ γιατί δεν εργάζοντουσαν, με αποτέλεσμα ξαφνικά να δούμε αυτή την αύξηση λόγω και της επιστροφής στις δουλειές.

Αυτό που τον ανησυχεί, είναι πόση ήταν η διασπορά του ιού κατά τη διάρκεια του τριημέρου. Ενώ απευθυνόμενος στους πολίτες, τόνισε πως είναι καιρός να ξαναμαζευτούμε λιγάκι ώστε να περιορίσουμε τη διασπορά ενώ εκείνοι που αναπτύσσουν συμπτώματα, θα πρέπει εγκαίρως να μεταβούν για τεστ.

Πέτρος Καραγιάννης – Καθηγητής Μικροβιολογίας
Λόγω του συγχρωτισμού που παρατηρήθηκε σε πάρα πολλούς χώρους και η συναίρευση ατόμων από πολλές και διαφορετικές οικογένειες που έχουν να βρεθούν εδώ και καιρό. Πόσο ευρέως έχει μεταδοθεί ο ιός στην κυπριακή κοινωνία.

“Πρέπει και οι εμβολιασθέντες να τηρούν τα μέτρα”

Την ίδια ώρα ο Καθηγητής Μικροβιολογίας αναφέρθηκε και στα εμβολιασμένα άτομα που φαίνεται να νιώθουν πλήρως προστατευμένα από τον ιό, με αποτέλεσμα να μην τηρούν τα μέτρα προστασίας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Πέτρος Καραγιάννης – Καθηγητής Μικροβιολογίας
Το ότι είναι εμβολιασμένοι τους δίνει ένα ψευδές αίσθημα ασφάλειας. Ένα 5-10% μπορεί να νοσήσει και να παρουσιάσει και συμπτώματα. Όπως επίσης αν νοσήσει, θα μεταδόσει τον ιό. Έτσι πρέπει και οι εμβολιασθένετες να τηρούν τα μέτρα.

Προειδοποίησε τέλος, πως αναμένεται να δούμε παρόμοιους αριθμούς – σε σχέση με τα κρούσματα – και τις επόμενες ημέρες,

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη καταγράφηκε για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό, τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων. Συγκεκριμένα είχαν εντοπιστεί 122 επιβεβαιωμένα περιστατικά από 37,674 τεστ ενώ χθες ανακοινώθηκαν ακόμη περισσότερα, αφού ο αριθμός έφτασε τα 167, με λιγότερα τεστ που είχαν γίνει.

Πηγή: alphanews.live

Send this to a friend