Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Θέμα χρόνου να βγάλουμε τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους
Θέμα χρόνου να βγάλουμε τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους

Θέμα χρόνου να βγάλουμε τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους

Από τις αρχές Ιουνίου, αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες αποφάσισαν να καταργήσουν το μέτρο για τη χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους. 

Μάλιστα το Ισραήλ “πέταξε” τις προστατευτικές μάσκες πολύ πιο νωρίτερα, από τα μέσα Απριλίου, εξαιτίας της καλής επιδημιολογικής εικόνας που παρουσίαζε, με τα υψηλά επίπεδα εμβολιαστικής κάλυψης. 

 

Από τις 9 Ιουνίου, η χρήση της μάσκας παύει να είναι υποχρεωτική σε εξωτερικούς χώρους στις Βρυξέλλες, με εξαίρεση πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους.

Μια βδομάδα αργότερα, ακολούθησαν την κατάργηση του εν λόγω μέτρου, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και χθες και η Ελλάδα.

Σε κάποιες από τις πιο πάνω χώρες, το μέτρο δεν ισχύει για όλες τις περιοχές αλλά για τις “πράσινες”, δηλαδή που δεν έχουν μεγάλο ποσοστό κρουσμάτων ή έχουν υψηλό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης.

Θέμα χρόνου η απόφαση και στην Κύπρο

Το θέμα για την κατάργηση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, δεν έχει συζητηθεί ακόμη σε συνεδρίαση της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Ομάδας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Alphanews.Live ο Καθηγητής Μικροβιολογίας Δρ. Πέτρος Καραγιάννης, η εισήγηση για κατάργηση της σε εξωτερικούς χώρους αναμένεται να συζητηθεί σύντομα και είναι θέμα χρόνου να τις “πετάξουμε” και στην Κύπρο.

Ο Υπουργός Υγείας ίσως να περίμενε να φτάσουμε το 65% της εμβολιαστικής κάλυψης και μετά. Δεν είμαστε μακριά από αυτό τον στόχο, με την πρώτη δόση. Είναι και εμάς θέμα χρόνου αλλά με αυτή την έξαρση ίσως καθυστερήσει λίγο, μέχρι να βεβαιωθούμε ότι τα πράγματα είναι υπό έλεγχο.

Ερωτηθείς τέλος για το έαν προβλέπεται κατάργηση της προστατευτικής μάσκας και στους εσωτερικούς χώρους, απάντησε χαρακτηριστικά “κατ’ ουδένα λόγο”.

Πηγή: alphanews.

 

 

Send this to a friend