Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Μπόνους εφτά χιλιάδων για 17 κιλά μαριχουάνα από το Κακουργιοδικείο στη Λάρνακα
Μπόνους εφτά χιλιάδων για 17 κιλά μαριχουάνα από το Κακουργιοδικείο στη Λάρνακα

Μπόνους εφτά χιλιάδων για 17 κιλά μαριχουάνα από το Κακουργιοδικείο στη Λάρνακα

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Το δέλεαρ των εφτά χιλιάδων ευρώ που θα λάμβαναν ως «μπόνους» εάν γινόταν «η δουλειά», ανάγκασε δύο άεργες και φτωχές γυναίκες από τη Λατινική Αμερική, 30 και 26 χρόνων, να μετατραπούν σε μεταφορείς ναρκωτικών, επιχειρώντας να εισάγουν στην Κύπρο ποσότητα μαριχουάνας περίπου 17 κιλών. Έγιναν, όμως, τσακωτές στο αεροδρόμιο Λάρνακας και το Κακουργιοδικείο τις καταδίκασε σε εννέα κι εφτά χρόνια φυλάκιση αντίστοιχα για τα αδικήματα της εισαγωγής ναρκωτικών και της κατοχής με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε στις 26 περασμένου Απριλίου, τα ξημερώματα. Οι δύο γυναίκες έφθασαν στην Κύπρο από τη Μαδρίτη, μέσω Ζυρίχης. Στην ταξιδιωτική βαλίτσα της 30χρονης εντοπίστηκαν 20 αεροστεγής συσκευασίες που περιείχαν σχεδόν δέκα κιλά μαριχουάνας, ενώ στην αποσκευή της 26χρονης βρέθηκαν 14 αεροστεγής συσκευασίες με μαριχουάνα βάρους περίπου εφτά κιλών.

Ανακρινόμενες, και οι δύο ανέφεραν ότι θα λάμβαναν το ποσό των εφτά χιλιάδων ευρώ η κάθε μια για την μεταφορά των ναρκωτικών και την παράδοσή τους σε άγνωστο πρόσωπο στην Κύπρο.

Επιβάλλοντας τις ποινές, το Κακουργιοδικείο Λάρνακας σημείωσε πως η παρούσα υπόθεση πρόδηλα κατατάσσεται ανάμεσα στις πιο σοβαρές, λαμβάνοντας υπόψη το είδος και την ποσότητα των ναρκωτικών, αλλά και τον σκοπό για τον οποίο αυτά εισήχθησαν στην Κύπρο.

«Πρόκειται για μεγάλη ποσότητα, προορισμός της οποίας ήταν να διατεθεί στην εγχώρια αγορά», τονίζει στην απόφασή του το δικαστήριο, το οποίο επισημαίνει ότι σε μια άκρως σοβαρή υπόθεση όπως η παρούσα, με πρόδηλη την αναγκαιότητα αποτροπής, δεν μπορεί ν’ αποφευχθεί η επιβολή μακράς ποινής φυλάκισης.

«Ο αγώνας ενάντια στα ναρκωτικά διεξάγεται σε παγκόσμια κλίμακα, καθότι αποτελούν κίνδυνο, τόσο για την φυσική, όσο και για την κοινωνική ευημερία του ανθρώπου.

Η έξαρση η οποία παρατηρείται στη χρήση ναρκωτικών καθιστά την αποτροπή κυρίαρχο στοιχείο στον καθορισμό της φύσης της ποινής, γεγονός που κατά κανόνα καθιστά την φυλάκιση αναπόφευκτη.

Η τιμωρία δεν αποτελεί αυτοσκοπό, αλλά μέτρο άμυνας έναντι παραβιάσεων του δικαίου και υπονόμευσης των αρχών του», καταλήγει η καταδικαστική απόφαση του Κακουργιοδικείου.

Ο «Μάρκος»

——————–  

Κατά την ανάκριση των δύο συλληφθέντων γυναικών, η 30χρονη, από την Δομινικανή Δημοκρατία, ανέφερε ότι το πρόσωπο που της είχε παραδώσει τα ναρκωτικά και διευθέτησε την διαμονή της στην Κύπρο είχε παρουσιαστεί με το όνομα «Μάρκος» και ότι δεν γνώριζε περισσότερα στοιχεία γι’ αυτόν.

Από την πλευρά της, η 26χρονη, από την Κολομβία, ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε το πρόσωπο, το οποίο της είχε παραδώσει τα ναρκωτικά, παρά μόνο τον αριθμό τηλεφώνου που της είχε δώσει για να επικοινωνεί μαζί του.

Send this to a friend