Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Νέα τραγωδία σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στον αυτοκινητόδρομο, με κατεύθυνση από το αεροδρόμιο Λάρνακας προς τον Κυκλικό Κόμβο Καλού Χωριού, παρά την έξοδο Δρομολαξιάς.

Συγκεκριμένα γυναίκα 52χρονών από τη Βουλγαρία, παρασύρθηκε από αυτοκίνητο, ενώ περπατούσε εντός του αυτοκινητόδρομου.
Τα ακριβή αίτια θανάτου της 52χρονης θα διευκρινιστούν από τη νενομισμένη νεκροτομή που θα διενεργηθεί επί της σορού της εντός της εβδομάδας.

 

Οικογένεια κινδύνεψε από φωτιά που ξέσπασε σε εγκαταλελειμμένο ξυλουργείο πλησίον οικίας το απόγευμα του Σαββάτου.
Συγκεκριμένα, η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 6.00 μ.μ. σε ξυλουργείο στις Κόκκινες.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε η ένοικος της οικίας που βρίσκεται δίπλα στο ξυλουργείο, εάν δεν επενέβαινε άμεσα η πυροσβεστική, η φωτιά θα επεκτεινόταν στο γκαράζ του σπιτιού τους.

 

Ο Υπουργός Γεωργίας επισκέφθηκε την Παρασκευή την παραλία Spyros Beach στα Περβόλια, όπου μαζί με Λειτουργούς του Τμήματος Περιβάλλοντος και το Δήμαρχο της πόλης μας Ανδρέα Βύρα, επιθεώρησε τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στην προστατευόμενη περιοχή του Δικτύου Natura 2000 Ειδική Ζώνη Διατήρησης «Αλυκές Λάρνακας».

Αναφερόμενος στις δράσεις που γίνονται στην προστατευόμενη περιοχή ευχαρίστησε τον Δήμο αλλά και τον Δήμαρχο Λάρνακας «που συνδράμουν και στηρίζουν την προσπάθεια για διατήρηση και αποκατάσταση των τόσο σημαντικών φυσικών οικοτόπων του τόπου μας».
Από την πλευρά του ο Ανδρέας Βύρας είπε πως «ο ευρύτερος χώρος των Αλυκών είναι ίσως από τους πιο σημαντικούς βιότοπους στην πατρίδα μας, είναι μια περιοχή, η οποία συνδυάζει χλωρίδα και πανίδα μοναδική και πέρα από την ευθύνη του κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι και ευθύνη των πολιτών».

Είπε επίσης ότι «πέραν από τη φυσική ύπαρξη του συγκεκριμένου βιότοπου, τα τελευταία χρόνια με την ύπαρξη του εργοστασίου του αποχετευτικού εδώ στη περιοχή και τη δημιουργία των τεχνητών λιμνών του ανακυκλωμένου νερού, δημιουργήθηκαν και κάποιοι νέοι βιότοποι που είναι μοναδικής σημασίας και συνδέονται και ταιριάζουν πλήρως με το υπόλοιπο περιβάλλον. Έχουμε ευθύνη όλοι, η Λάρνακα και οι γύρω Δήμοι, να διατηρήσουμε αυτό τον μοναδικό πλούτο για τη πόλη μας» κατέληξε.

 

Send this to a friend