Home ΛΑΡΝΑΚΑ Επειγόντως λίφτινγκ χρειάζεται η μικρή αποβάθρα κ. Βύρα (φώτο)
Επειγόντως λίφτινγκ χρειάζεται η μικρή αποβάθρα κ. Βύρα (φώτο)

Επειγόντως λίφτινγκ χρειάζεται η μικρή αποβάθρα κ. Βύρα (φώτο)

Γράφει ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Δεν είναι κατάσταση αυτή που επικρατεί στην μικρή αποβάθρα παρά το Μεσαιωνικό Κάστρο Λάρνακας. Όλα τα ξύλινα και μεταλλικά προστατευτικά κιγκλιδώματα της αποβάθρας είναι οξειδωμένα, κάποια είναι σπασμένα, παρουσιάζοντας μια άκρως αλγεινή εικόνα στους επισκέπτες. Έχουμε λίγους ξένους τουρίστες, θα τους διώξουμε κι αυτούς με την εικόνα που παρουσιάζει ένα από τα πλέον νευραλγικά και πολυσύχναστα πόστα της Λάρνακας, στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων.

Η αποβάθρα χρειάζεται ένα γερό λίφτινγκ (μπογιάτισμα, επιδιορθώσεις κτλ) και καλά κάνουν οι λειτουργοί των αρμόδιων δημοτικών υπηρεσιών να την επισκεφθούν, για να διαπιστώσουν ιδίοις ώμασι την άσχημη κατάσταση στην οποία έχει αφεθεί. Γερό λίφτινγκ χρειάζεται και ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων.

Το Τμήμα Καθαριότητας καλά κάνει να περιοδεύσει κατά μήκος της παραλίας και θα διαπιστώσει ότι έχει μπόλικη δουλειά να κάνει, από ξεχόρτισμα, μέχρι μπογιατίσματα, καθαριότητα χώρων κτλ. Μιλάμε για τη «βιτρίνα» της Λάρνακας, ένα από τα πιο πολυσύχναστα παραλιακά μέτωπα στην Κύπρο και σίγουρα η εικόνα της θα έπρεπε να ήταν σαφώς καλύτερη από την υφιστάμενη.

Η κατασκευή, εκ μέρους του δήμου, ειδικών χώρων για τους πλανοδιοπώλες είναι μια καλή αρχή, ώστε επιτέλους να μπει μια τάξη κατά μήκος του παραλιακού πεζόδρομου. Δεν αρκεί, όμως, μόνο αυτό.

Χρειάζονται πολλά ακόμα να γίνουν, ώστε να καλλωπιστεί και να εξωραϊστεί το παραλιακό μέτωπο.

Θυμίζουμε, ότι η εφημερίδα μας είχε ασχοληθεί πρόσφατα και με την κατάσταση που επικρατεί στην Πλατεία Ευρώπης, που επίσης βρίσκεται στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων. Η συγκεκριμένη πλατεία αποτελεί στέκι νεαρών που επιδίδονται στο άθλημα του σκέιτμπορντ, με αποτέλεσμα το πλακόστρωτο έξω από την Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας να έχει υποστεί φθορές και να γεμίσει βρωμιές.

Ο δήμος καλείται να πάρει «σκούπα» και να καθαρίσει το πλακόστρωτο από τις ακαθαρσίες που έχουν χυθεί σ’ αυτό.

 

Send this to a friend