Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ο Δήμος Αθηένου διοργανώνει καθαριότητα για την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος, με τη συμμετοχή μελών της Ειρηνευτικής Δύναμης των Η.Ε.
Ο Δήμος Αθηένου διοργανώνει καθαριότητα για την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος, με τη συμμετοχή μελών της Ειρηνευτικής Δύναμης των Η.Ε.

Ο Δήμος Αθηένου διοργανώνει καθαριότητα για την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος, με τη συμμετοχή μελών της Ειρηνευτικής Δύναμης των Η.Ε.

Ο Δήμος Αθηένου, για πρώτη φορά σε μια διαφορετική συνεργασία με την Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο και το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Αθηένου, διοργανώνει στις 5 Ιουνίου 2021, την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, εκστρατεία καθαριότητας της νεκρής ζώνης και άλλων χώρων στην Αθηένου, με τη συμμετοχή και πολλών άλλων φορέων του Δήμου.

Η εκδήλωση αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και την ατομική ευθύνη για τη διάθεση απορριμμάτων και τη διατήρηση καθαρού περιβάλλοντος γύρω μας. Εντοπίστηκαν αρκετοί χώροι απόρριψης, έτσι ώστε οι συμμετέχοντες να χωριστούν σε ομάδες και να καθαρίσουν ταυτόχρονα 4-5 χώρους.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος έχει καθιερωθεί από το 1974 και πραγματοποιείται  κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου. Είναι η ναυαρχίδα των Ηνωμένων Εθνών για την προώθηση της παγκόσμιας ευαισθητοποίησης και δράσης για το περιβάλλον. Με τα χρόνια, έχει εξελιχθεί στη μεγαλύτερη παγκόσμια πλατφόρμα περιβαλλοντικής δημόσιας προσέγγισης και γιορτάζεται από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Η μέρα αυτή έχει επίσης γίνει μια ζωτική πλατφόρμα για την προώθηση της προόδου στις περιβαλλοντικές διαστάσεις των Βιώσιμων Στόχων Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Με το Πρόγραμμα Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών (UNEP) σαν οδηγό, συμμετέχουν περισσότερες από 150 χώρες κάθε χρόνο. Μεγάλες εταιρείες, μη κυβερνητικές οργανώσεις, τοπικές αρχές, κυβερνήσεις και διασημότητες από όλο τον κόσμο υιοθετούν το σήμα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος για να υποστηρίξουν περιβαλλοντικά αίτια.

Ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος θα αφορά το θέμα «αποκατάσταση οικοσυστήματος» και θα επικεντρωθεί στην επαναφορά της σχέσης μας με τη φύση. Θα σηματοδοτήσει επίσης την επίσημη έναρξη της δεκαετίας του ΟΗΕ για την αποκατάσταση του οικοσυστήματος 2021 – 2030.

Διευκρινίζεται ότι στην εκστρατεία στην Αθηένου θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον  Κορωνοϊό, σύμφωνα με τα ισχύοντα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας. Όλες οι ομάδες θα συναντηθούν μπροστά από το Δημοτικό Μέγαρο στις 9.00 π.μ. το Σάββατο 5 Ιουνίου 2021 για έναρξη της εκστρατείας. Μια όμορφη συνεργασία της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο και της Νεολαίας και άλλων Φορέων του Δήμου Αθηένου ξεκινά το προσεχές Σάββατο.

Send this to a friend