Home ΛΑΡΝΑΚΑ Κάτι αλλάζει στην κεντρική πλατεία της Δρομολαξιάς
Κάτι αλλάζει στην κεντρική πλατεία της Δρομολαξιάς

Κάτι αλλάζει στην κεντρική πλατεία της Δρομολαξιάς

Γράφει ο Βάσος Βάσου

Η πανδημία και τα lockdown καθυστέρησαν την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας στο Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού. Η υλοποίηση και η παράδοση του σημαντικού αυτού έργου υποδομής για την δυτική επαρχία της Λάρνακας μετατίθεται πλέον για το πρώτο τρίμηνο του 2022 (κορωνοιού επιτρέποντος).

Ο δήμαρχος Κύπρος Ανδρονίκου δήλωσε ότι λόγω της πρώτης καραντίνας, τον Μάρτιο του 2020, υπήρξε καθυστέρηση στην έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών, γεγονός που υποχρεωτικά  μεταθέτει την ολοκλήρωση του μεγαλεπήβολου έργου, το οποίο στοχεύει στην ολοκληρωτική αναμόρφωση του κεντρικού πυρήνα της Δρομολαξιάς, παρέχοντας στους δημότες και τους επισκέπτες μια σύγχρονη πλατεία με όλες τις ανέσεις.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι πρόκειται για το πιο σημαντικό έργο που υλοποιείται στη γύρω περιοχή, το οποίο θα μεταμορφώσει εξ’ ολοκλήρου τον κεντρικό πυρήνα και θα τον κάνει πιο ελκυστικό και προσβάσιμο.

Το σχέδιο «Ανάπλαση του Παραδοσιακού Πυρήνα Δρομολαξιάς» προβλέπει πλακόστρωση, τοπιοτέχνηση της πλατείας και των γύρω δρόμων, φύτευση πρασίνου, εγκατάσταση αστικού εξοπλισμού και ειδικού φωτισμού, υπογειοποίηση όλων των υπηρεσιών κοινής ωφελείας καθώς και στοχευμένες παρεμβάσεις, με τις οποίες θα καταστεί το κέντρο του δήμου πιο προσβάσιμο, ελκυστικό και λειτουργικό.

Ταυτόχρονα με την πλήρη αναμόρφωση του κεντρικού πυρήνα, ο Δήμος Δρομολαξιάς – Μενεού προχώρησε και στην κατασκευή καινούργιου δημόσιου χώρου στάθμευσης κοντά στην πλατεία, ούτως ώστε να προσφέρει στο κοινό μια σύγχρονη και λειτουργική επιλογή στάθμευσης όταν θα παραδοθεί η νέα πλατεία.

Ο νέος χώρος στάθμευσης είναι χωρητικότητας περίπου 40 οχημάτων. Το κόστος θ’ ανέλθει στις 100 χιλιάδες ευρώ και θα καλυφθεί από το ταμείο του δήμου.

Το έργο ανάπλασης του κεντρικού πυρήνα της Δρομολαξιάς είναι πολεοδομικό, συνεπώς η δαπάνη, που κυμαίνεται περί το ένα εκατομμύριο ευρώ, καλύπτεται κατά 2/3 από το κράτος, με το υπόλοιπο ποσό να χρηματοδοτείται από το δημοτικό ταμείο.

 

Send this to a friend