Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας καταδίκασε χθες 32χρονο, από τις Καμάρες Λάρνακας και 38χρονο Τουρκοκύπριο, από το Πέργαμος, σε δυόμισι χρόνια φυλάκιση ο καθένας, παρόλο που οι κατηγορίες που παραδέχθηκαν, όπως κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, επισύρουν πολυετείς ποινές φυλάκισης.

Επιβάλλοντας τις ποινές, το Κακουργιοδικείο επισήμανε ότι δυστυχώς τα ναρκωτικά έχουν εξαπλωθεί παντού και ότι η μέχρι στιγμής αντιμετώπιση της θανατηφόρας αυτής μάστιγας δεν έχει αποδώσει, τονίζοντας πως τ’ αδικήματα που σχετίζονται με τα ναρκωτικά δεν παρουσιάζουν σημεία κάμψης, αντίθετα βρίσκονται σ’ έξαρση.

 

Μια καινούργια τάση τουρισμού, με τη δημιουργία όμοιου τύπου δραστηριοτήτων κι επιχειρήσεων, επιδιώκουν να εφαρμόσουν σταδιακά η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας και ο δήμος της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό, παρουσιάστηκαν οι πρώτες βελτιωτικές παρεμβάσεις που έγιναν στη Γειτονιά των Καλλιτεχνών, η οποία βρίσκεται σε πάροδο της παραλιακής οδού Πιαλέ Πασά, στην παλιά τουρκοκυπριακή συνοικία της Λάρνακας.

Στην συγκεκριμένη περιοχή δραστηριοποιούνται σήμερα εννέα εικαστικοί καλλιτέχνες, μεταξύ αυτών γλύπτες, κεραμίστες και ζωγράφοι.

Ο δήμος της πόλης και η τοπική εταιρεία τουρισμού θέλοντας να ενδυναμώσουν την ταυτότητα της γραφικής αυτής περιοχής, προέβησαν σε βελτιωτικές παρεμβάσεις, οι οποίες αποσκοπούν ουσιαστικά στην μετατροπή της Γειτονιάς των Καλλιτεχνών σ’ ένα νέο σημείο αναφοράς. Όλες οι βελτιώσεις πραγματοποιήθηκαν με την στήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού.

Send this to a friend