Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Φυλάκιση 2.5 χρόνων επέβαλε το Κακουργιοδικείο στη Λάρνακα σε δυο πρόσωπα για ναρκωτικά
Φυλάκιση 2.5 χρόνων επέβαλε το Κακουργιοδικείο στη Λάρνακα σε δυο πρόσωπα για ναρκωτικά

Φυλάκιση 2.5 χρόνων επέβαλε το Κακουργιοδικείο στη Λάρνακα σε δυο πρόσωπα για ναρκωτικά

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Η Ελληνοτουρκοκυπριακή συνεργασία για… εμπόριο ναρκωτικών είχε ολέθριες συνέπειες για 32χρονο, από τις Καμάρες Λάρνακας και 38χρονο Τουρκοκύπριο, από το Πέργαμος, οι οποίοι πιάστηκαν σαν τους ποντικούς στη φάκα, έχοντας στην κατοχή τους μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, με σκοπό την διάθεσή τους σε άλλα πρόσωπα.

Ωστόσο, το Κακουργιοδικείο Λάρνακας φάνηκε επιεικής μαζί τους, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη κατά την επιμέτρηση των ποινών ότι και οι δυο καταβάλλουν προσπάθειες για απεγκλωβισμό από τον εθισμό τους. «Η προσπάθεια αυτή, όπως δεικνύει η νομολογία, πρέπει ν’ ανταμείβεται ανάλογα, αφού με την απεξάρτηση θα εκλείψει η ανάγκη διάπραξης αδικημάτων προς εξασφάλιση της δόσης τους», παρατήρησε το δικαστήριο.

Οι δύο κατηγορούμενοι «έπεσαν στα μαλακά» και καταδικάστηκαν χθες σε δυόμισι χρόνια φυλάκιση ο καθένας, παρόλο που οι κατηγορίες που παραδέχθηκαν, όπως κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, επισύρουν πολυετείς ποινές φυλάκισης.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, στις 30 Δεκεμβρίου 2020, μέλη της ΥΚΑΝ ανέκοψαν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 38χρονος Τουρκοκύπριος παρά τον κυκλικό κόμβο Μοσφιλωτής, στο οποίο επέβαινε η σύζυγος και το μωρός τους. Στο πίσω κάθισμα εντοπίστηκε μέσα σε πλαστική σακούλα μαριχουάνα βάρους σχεδόν ενός κιλού. Ακολούθως, και μετά από αξιολόγηση πληροφοριών, ερευνήθηκε και η οικία του 32χρονου Ελληνοκύπριου. Στον κάλαθο σκουπιδιών της κουζίνας βρέθηκαν διαφανή σακούλια που μύριζαν μαριχουάνα. Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι είχε ψήσει προηγουμένως όρνιθα… Δίπλα από τον κάλαθο σκουπιδιών βρέθηκε τσαντάκι με 10.500 ευρώ. Ο 32χρονος ισχυρίστηκε ότι τα χρήματα ήταν από την πώληση οικοπέδου. Μετέπειτα, όμως, διαπιστώθηκε ότι ήταν έσοδο από την διακίνηση ναρκωτικών. Στην αυλή της οικίας του, θαμμένη στο χώμα, βρέθηκε τσάντα με κάνναβη, συνολικού βάρους πέραν του ενός κιλού.

Επιβάλλοντας τις ποινές, το Κακουργιοδικείο επισήμανε ότι δυστυχώς τα ναρκωτικά έχουν εξαπλωθεί παντού και ότι η μέχρι στιγμής αντιμετώπιση της θανατηφόρας αυτής μάστιγας δεν έχει αποδώσει, τονίζοντας πως τ’ αδικήματα που σχετίζονται με τα ναρκωτικά δεν παρουσιάζουν σημεία κάμψης, αντίθετα βρίσκονται σ’ έξαρση.

Send this to a friend