Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αναξιοποίητη από το 2014 η πρώην Διανέλλειος Τεχνική Σχολή στη Λάρνακα
Αναξιοποίητη από το 2014 η πρώην Διανέλλειος Τεχνική Σχολή στη Λάρνακα

Αναξιοποίητη από το 2014 η πρώην Διανέλλειος Τεχνική Σχολή στη Λάρνακα

Γράφει ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Σχεδόν εφτά χρόνια αναξιοποίητος παραμένει ο χώρος της πρώην Διανέλλειου Τεχνικής Σχολής, στη Λάρνακα, μετά την παραχώρησή του στο κράτος για σκοπούς ανέγερσης νέου σχολικού κτηρίου.

Κι ενώ, η κατεδάφιση του κτηρίου της πρώην Διανέλλειου Τεχνικής Σχολής ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2015, έκτοτε ο χώρος παραμένει εντελώς αναξιοποίητος, εκπέμποντας μια άκρως αλγεινή εικόνα στους περιοίκους και τους περαστικούς.

Η επαρχιακή επιτροπή του ΑΚΕΛ Λάρνακας απέστειλε χθες επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Πρόδρομο Προδρόμου, στην οποία τονίζεται η καθυστέρηση που έχει παρατηρηθεί όλα αυτά τα χρόνια στην υλοποίηση της απόφασης για αξιοποίηση του χώρου της πρώην Διανέλλειου Τεχνικής Σχολής προς ικανοποίηση των αυξανόμενων σχολικών αναγκών της Λάρνακας, όπως προνοεί η συμφωνία παραχώρησης του παλιού σχολικού κτηρίου στο Υπουργείο Παιδείας από το Διανέλλειο Ορφανοτροφείο, στο οποίο ανήκε τα προηγούμενα χρόνια, με αντάλλαγμα άλλη κρατική γη κι ένα σεβαστό χρηματικό ποσό.

Η υπό αναφορά συμφωνία επιτεύχθηκε στις 29 Μαῒου 2014… Στην επιστολή της προς τον Πρόδρομο Προδρόμου, η επαρχιακή γραμματέας του ΑΚΕΛ Χρυστάλλα Αντωνίου σημειώνει ότι το πρόβλημα με τον υπερπληθυσμό στα γυμνάσια της πόλης κι επαρχίας Λάρνακας αυξάνεται συνεχώς κι ενώ εδώ και μερικά χρόνια έχει επιλυθεί το θέμα, για αξιοποίηση του χώρου της πρώην Διανέλλειου Τεχνικής Σχολής, το οποίο έχει παραχωρηθεί για ανέγερση νέου σχολείου μέσης εκπαίδευσης, εντούτοις παρατηρείται σημαντική καθυστέρηση στην υλοποίηση αυτής της απόφασης.

«Ζητούμε άμεσα να προχωρήσει ο σχεδιασμός για την ανέγερση νέου γυμνασίου για κάλυψη των αυξανόμενων σχολικών αναγκών της Λάρνακας», καταλήγει η ανακοίνωση της Ε.Ε. του ΑΚΕΛ.

Υπενθυμίζουμε, ότι και η Σχολική Εφορεία Λάρνακας έχει ζητήσει πρόσφατα από το αρμόδιο υπουργείο όπως στο χώρο της πρώην Διανέλλειου Τεχνικής Σχολής ν’ ανεγερθεί καινούργιο γυμνάσιο, ώστε να στεγάσει τους μαθητές του υφιστάμενου Γυμνασίου Δροσιάς, το κτήριο του οποίου ανήκει στο ΕΒΚΑΦ και παρουσιάζει πολλά και σοβαρά προβλήματα.

 

 

Send this to a friend