Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 30 Ιουνίου η απόφαση για Χάρπα για την ανθρωποκτονία της αδελφής του στα Κλαυδιά
30 Ιουνίου η απόφαση για Χάρπα για την ανθρωποκτονία της αδελφής του στα Κλαυδιά

30 Ιουνίου η απόφαση για Χάρπα για την ανθρωποκτονία της αδελφής του στα Κλαυδιά

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία που εκτυλίχθηκε στο χωριό Κλαυδιά της επαρχίας Λάρνακας με θύμα την 21χρονη Μαρία Χάρπα, ολοκληρώθηκε χθες το πρωί ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας, με τις τελικές αγορεύσεις της υπεράσπισης και της κατηγορούσας αρχής, η ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης.

Το Κακουργιοδικείο θα ανακοινώσει στις 30 ερχόμενου Ιουνίου την απόφασή του, κατά πόσο ο κατηγορούμενος Ηλίας Χάρπας, 23 χρόνων, αδελφός του θύματος, είναι ή όχι ένοχος στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας, την οποία δεν παραδέχθηκε.

Η ασύλληπτη τραγωδία που συγκλόνισε το παγκύπριο εκτυλίχθηκε το απόγευμα της 5ης Μαῒου 2020, στο σπίτι της οικογένειας Χάρπα. Την ώρα που ο 23χρονος καθάριζε το στρατιωτικό του τυφέκιο, τύπου G3, στο σαλόνι του σπιτιού, αυτό εκπυρσοκρότησε, με αποτέλεσμα η βολίδα να πετύχει την αδελφή του Μαρία, η οποία για κακή της τύχη εκείνη την στιγμή καθόταν απέναντί του. Η σφαίρα έπληξε την κοπέλα στο κεφάλι επιφέροντας της ακαριαίο το θάνατο. Την ώρα της τραγωδίας, εντός της οικίας βρισκόταν και η μητέρα των δύο παιδιών. Κατά τη διάρκεια της δίκης, κατέθεσαν 23 μάρτυρες κατηγορίας και τρεις μάρτυρες υπεράσπισης.

Ο Ηλίας Χάρπας, ο οποίος έκτοτε τελεί υπό κράτηση, κατηγορείται για την ανθρωποκτονία της αδελφής του, ενώ αντιμετωπίζει και κατηγορία για κλοπή οκτώ σφαιρών της Εθνικής Φρουράς, οι οποίες ήταν χρεωμένες στον ίδιο, αφού ήταν έφεδρος. Αρνήθηκε ενοχή και στις δύο κατηγορίες.

Παραδέχθηκε, ωστόσο, την κατηγορία που αφορά δολιοφθορά στο αυτοκίνητο της αδελφής του, την ίδια μέρα (5/5/20), αποκόπτοντας τα φρένα του οχήματός της, επικαλούμενος προσωπικές διαφορές που είχε με το θύμα. Όπως ισχυρίστηκε ο Χάρπας, προηγουμένως η αδελφή του έσχισε τα ελαστικά του δικού του αυτοκινήτου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι την ημέρα της τραγωδίας (5/5) η Μαρία Χάρπα επρόκειτο να αρραβωνιαστεί τον εκλεκτό της καρδιάς της…

Send this to a friend