Home ΛΑΡΝΑΚΑ Εικόνες καλοκαιρινής κανονικότητας σε Λάρνακα και Αμμόχωστο
Εικόνες καλοκαιρινής κανονικότητας σε Λάρνακα και Αμμόχωστο

Εικόνες καλοκαιρινής κανονικότητας σε Λάρνακα και Αμμόχωστο

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

«Ξαναζωντανεύουν» μετά το καλοκαίρι του 2019 οι παραλίες της Αγίας Νάπας. Το τουριστικό θέρετρο με τον μεγαλύτερο αριθμό βραβευμένων παραλιών με την Γαλάζια Σημαία σ’ όλη την Κύπρο ετοιμάζεται να υποδεχθεί σημαντικό αριθμό ξένων τουριστών, αφού όλες οι μέχρι σήμερα ενδείξεις συνηγορούν ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι καλύτερο, από τουριστικής άποψης, από το περσινό, με την ευχή βέβαια να συνεχιστεί η βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας της Κύπρου.

Ο επιθεωρητής παραλιών του Δήμου Αγίας Νάπας Δημήτρης Πατέρας δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι φέτος θα τοποθετηθούν γύρω στις 4.000 ξαπλώστρες και οι μισές ομπρέλες στις οργανωμένες παραλίες του τουριστικού θερέτρου που διαχειρίζεται ο δήμος, οι 15 από τις οποίες είναι βραβευμένες με τη Γαλάζια Σημαία.

Παράλληλα, θα λειτουργήσουν και συνολικά 31 εισπρακτικά σημεία. Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί, ότι στην Αγία Νάπα γίνεται διαχείριση ενός σημαντικού αριθμού ξαπλώστρων και από ιδιοκτήτες γης και από ξενοδόχους. «Αυτή την εποχή η κίνηση στις παραλίες τις καθημερινές είναι μειωμένη, αλλά αυξάνεται κατά τα Σαββατοκύριακα λόγω των Κυπρίων λουόμενων.

Οι ενδείξεις που έχουμε είναι πως μέρα με την ημέρα οι ξένοι λουόμενοι θ’ αυξάνονται. Εάν όλα πάνε κατ’ ευχή σε σχέση με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας, η εκτίμηση που υπάρχει είναι πως από τον ερχόμενο Ιούνιο και Ιούλιο η Αγ. Νάπα θα πλησιάσει την κανονικότητα, δηλαδή την κίνηση που είχε τα προηγούμενα χρόνια, τους αντίστοιχους μήνες, προ της πανδημίας.

Εκτός από τα σημαντικά έσοδα που θα επιφέρει στα ταμεία του δήμου η αυξημένη κίνηση στις παραλίες, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και τούτο θα έχει ευεργετικές επιπτώσεις στην οικονομία της περιοχής μας γενικότερα», σημείωσε ο κ. Πατέρας.

Στη Λάρνακα

——————–       

Εξάλλου, σ’ όλο το παραλιακό μέτωπο που διαχειρίζεται ο Δήμος Λάρνακας, δηλαδή τις ακτές Φοινικούδων, Καστέλλας, την παραλία μπροστά από το ξενοδοχείο «Φλαμίνγκο» και την ακτή Μακένζι, θα τοποθετηθούν το φετινό καλοκαίρι περίπου τεσσερισήμισι χιλιάδες ξαπλώστρες και δύο χιλιάδες ομπρέλες. Και στη Λάρνακα οι ενδείξεις είναι πως η φετινή τουριστική κίνηση θα είναι καλύτερη από την περσινή.

Send this to a friend