Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Στο Δικαστήριο αντιπροσωπεία γονέων για αγωγή εναντίον Κράτους για rapid τεστ
Στο Δικαστήριο αντιπροσωπεία γονέων για αγωγή εναντίον Κράτους για rapid τεστ

Στο Δικαστήριο αντιπροσωπεία γονέων για αγωγή εναντίον Κράτους για rapid τεστ

Αντιπροσωπεία των 67 γονιών που αντιπροσωπεύουν 88 παιδιά που κινήθηκαν πρόσφατα με αγωγή εναντίον του κράτους εμφανίστηκαν σήμερα με τον Δικηγόρο τους Γιάννο Γεωργιάδη στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας όπου ήταν ορισμένη η αίτηση των παιδιών για έκδοση προσωρινού διατάγματος για ακύρωση των διαταγμάτων του Υπουργού Υγείας για υποχρεωτική ταχεία εξέταση ως προϋπόθεση για την δια ζώσης εκπαίδευσης τους και υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Για τον Γενικό Εισαγγελέα , Υπουργό Υγείας και Υπουργό Παιδείας εμφανίστηκε η Πηνελόπη Χαραλάμπους από την Εισαγγελία και ζήτησε 3 εβδομάδες για καταχώρηση ένστασης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αντιπροσωπείας, ο κύριος Γεωργιάδης έφερε ένσταση στο αίτημα της εισαγγελέας τονίζοντας ότι το θέμα είναι πολύ επείγον. Το δικαστήριο μετά που άκουσε τον κύριο Γεωργιάδη τους έδωσε μόνο 9 μέρες χρόνο για καταχώρηση ένστασης και όρισε την υπόθεση για ακρόαση στις 17 Μαίου η ώρα 8:30πμ.

Η δικηγόρος της Εισαγγελίας ανέφερε ότι ακυρώθηκαν τα προηγούμενα διατάγματα για την ταχεία εξέταση στα σχολεία και ότι δεν υπάρχει τέτοια ρύθμιση πλέον.
Ο Κύριος Γεωργιάδης ανέφερε ότι τα διατάγματα που εκδίδονται από τον Υπουργό όλο αυτό τον καιρό είναι παράνομα και μέσω της αίτησης τους αιτούνται την γενική απαγόρευση τέτοιων παράνομων διαταγμάτων τα οποία βρίσκονται σε αντίθεση με την νομοθεσία μας , το Σύνταγμα και τις διεθνείς συμβάσεις περί προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αναφέρουν στην σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα στην ανακοίνωση σημειώνει πως, ο κύριος Γεωργιάδης ανέφερε επίσης ότι σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες και τα στοιχεία των αποτελεσμάτων των εξετάσεων από το Υπουργείο Υγείας το ποσοστό θετικών αποτελεσμάτων στα σχολεία είναι 9 σε κάθε 10000 εξετάσεις! (0.0009) Είναι δηλαδή έκδηλο ότι όλη αυτή η αναστάτωση στην εκπαίδευση και το μεγάλο κόστος δεν έχει κανένα ουσιαστικό όφελος για τον έλεγχο της επιδημίας και την κοινωνία

 

Send this to a friend