Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Πόσοι δημοσιογράφοι έχασαν τη ζωή τους από COVID19 από την αρχή της πανδημίας
Πόσοι δημοσιογράφοι έχασαν τη ζωή τους από COVID19 από την αρχή της πανδημίας

Πόσοι δημοσιογράφοι έχασαν τη ζωή τους από COVID19 από την αρχή της πανδημίας

Τουλάχιστον 1060 εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης έχουν πεθάνει από κορωνοϊό από την αρχή της πανδημίας και πολλοί σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν να ζουν σε συνθήκες φτώχειας και φόβου, σύμφωνα με την Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (IFJ).

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου,  η IFJ υπενθυμίζει ότι οι πληροφορίες είναι δημόσιο αγαθό και συνεπάγεται ότι οι δημοσιογράφοι πρέπει να είναι σε θέση να εργάζονται σε αξιοπρεπείς συνθήκες και να λαμβάνουν προστασία σε μια εποχή όπου αναλαμβάνουν τεράστιους κινδύνους για να ενημερώσουν το κοινό.

«Για να παραμείνουν ελεύθερα και ανεξάρτητα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, χρειαζόμαστε ισχυρούς νόμους για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και την εργασία που διασφαλίζουν την ανεξαρτησία και τον πλουραλισμό των μέσων ενημέρωσης, τις αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, την ασφάλεια, την ίση μεταχείριση και τη μη διάκριση στις αίθουσες ειδήσεων.

Ο ρόλος των πραγματικά αντιπροσωπευτικών συνδικάτων είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της ελευθερίας του Τύπου και οι κυβερνήσεις πρέπει να διασφαλίσουν ότι παρέχουν τη νομική βάση για την ύπαρξη μιας τέτοιας οργάνωσης», σημειώνει ανακοίνωση.

Στην πιο κάτω ανάρτησή τους στο Facebook υπάρχουν και πληροφορίες ανά ήπειρο για τους θανάτους δημοσιογράφων από την Covid19 ανά ήπειρο.

Μόνο τον Μάρτιο του 2021  έχασαν την ζωή τους 93 δημοσιογράφοι

Send this to a friend