Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Αρχίζει η Εβδομάδα των Παθών για τον τέως Κιτίου
Αρχίζει η Εβδομάδα των Παθών για τον τέως Κιτίου

Αρχίζει η Εβδομάδα των Παθών για τον τέως Κιτίου

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου Λάρνακας θα βρει η έναρξη της Εβδομάδας των Παθών του Ιησού τον τέως Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσόστομο, αφού σήμερα (26/4) είναι ορισμένη η πρώτη δικάσιμος στην υπόθεση βιασμού για την οποία κατηγορείται.

Εναντίον του αναμένεται ν’ απαγγελθεί μία κατηγορία βιασμού, η οποία, σύμφωνα με το κατηγορητήριο της υπόθεσης, διαπράχθηκε μεταξύ 1-30 Απριλίου 2011,  στην Ιερά Μητρόπολη Κιτίου, και ο τέως Κιτίου θα κληθεί ν’ απαντήσει εάν παραδέχεται ή όχι την κατηγορία.

Παραπονούμενη και βασική μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση είναι γυναίκα από τη Λάρνακα. Ο 83χρονος πρώην ιεράρχης παραμένει ελεύθερος, αφού υπέγραψε εγγύηση ύψους 50 χιλιάδων ευρώ.

Η διαδικασία παραπομπής του τέως Κιτίου σε δίκη στο Κακουργιοδικείο διεξήχθη στις 12 Απριλίου από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, κεκλεισμένων των θυρών, για σκοπούς προστασίας της ταυτότητας της παραπονούμενης.

Σύμφωνα με την καταγγελία, κατά την επίδικη μέρα ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου της κέρασε αλκοολούχο ποτό προτού προβεί στην πράξη του βιασμού.

Θυμίζουμε, ότι στις 8 ερχόμενου Ιουνίου είναι ορισμένη ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας και δεύτερη ποινική υπόθεση με κατηγορούμενο τον τέως Μητροπολίτη Κιτίου, η οποία αφορά άσεμνη επίθεση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο της υπόθεσης, το αδίκημα διαπράχθηκε μεταξύ 1-30 Νοεμβρίου 1981 πάλι στον εργασιακό χώρο του τέως Μητροπολίτη Κιτίου. Κατά τον επίδικο χρόνο, η παραπονούμενη ήταν μόλις 16 χρόνων…

Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες του αδικήματος, ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος την έσπρωξε με τα χέρια του, με αποτέλεσμα αυτή να πέσει στον καναπέ και ακολούθως ξάπλωσε πάνω της προσπαθώντας να την φιλήσει στο στόμα.

Υπενθυμίζουμε, ότι εναντίον του τέως Κιτίου έχουν γίνει ακόμα δύο προφορικές καταγγελίες που αφορούν απόπειρες βιασμού. Στις περιπτώσεις αυτές οι παραπονούμενες γυναίκες διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό, αλλά έχουν διαμηνύσει ότι είναι πρόθυμες να έλθουν στην Κύπρο για να δώσουν καταθέσεις στην Αστυνομία. Ισχυρίζονται ότι δέχθηκαν σεξουαλικές επιθέσεις κάτω από παρόμοιες συνθήκες που κατήγγειλαν οι άλλες δύο γυναίκες, οι υποθέσεις των οποίων πήραν ήδη τον δρόμο της δικαιοσύνης.

 

 

Send this to a friend