Home ΛΑΡΝΑΚΑ Άρχισε ο «πόλεμος» κατά των κουνουπιών
Άρχισε ο «πόλεμος» κατά των κουνουπιών

Άρχισε ο «πόλεμος» κατά των κουνουπιών

Συνεχίζονται οι συστηματικοί ψεκασμοί για καταπολέμηση των κουνουπιών σ’ όλη την πόλη, κυρίως στις περιοχές που γειτνιάζουν με τις αλυκές, σύμφωνα μ’ ενημέρωση από το Δήμο Λάρνακας.

Οι έλεγχοι και  οι ψεκασμοί διεξάγονται από τα συνεργεία της Υγειονομικής Υπηρεσίας του δήμου με στόχο την μείωση του αριθμού των κουνουπιών, ώστε να προστατευτεί η δημόσια υγεία και να μην προκαλείται οχληρία στους δημότες και στους επισκέπτες.

Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, έτσι και φέτος δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις περιοχές των αλυκών, όπου παρατηρείται μεγάλη εκκόλαψη εντόμων, με τη χρήση βιολογικών εντομοκτόνων λόγω του ότι πρόκειται για προστατευόμενη περιοχή.

Επίσης, ψεκάζονται οι σχάρες όμβριων νερών, ανοικτά κανάλια, πισίνες που είναι έκτος λειτουργίας και άλλοι χώροι όπου υπάρχουν στάσιμα νερά.

«Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών κι επειδή οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για τον πολλαπλασιασμό των κουνουπιών, ο Δήμος Λάρνακας καλεί το κοινό όπως λαμβάνει και τα δικά του μέτρα για πρόληψη της εκκόλαψης εντόμων, με την αποφυγή της ύπαρξης στάσιμων νερών στα υποστατικά του.

Ιδιαίτερα συστήνεται όπως οι δημότες να μην διατηρούν δοχεία, βαρέλια και παλιά ντεπόζιτα νερού στα υποστατικά τους, στα οποία μπορούν να εκκολαφθούν και να αναπτυχθούν μεγάλοι αριθμοί κουνουπιών», σημειώνεται στην ανακοίνωση του δήμου.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

 

Send this to a friend