Home ΣΤΟΙΧΗΜΑ Με σημαντικές απουσίες η μεν, ενισχυμένη η δε
Με σημαντικές απουσίες η μεν, ενισχυμένη η δε

Με σημαντικές απουσίες η μεν, ενισχυμένη η δε

Στο «Έμιρεϊτς» η Άρσεναλ υποδέχεται την Έβερτον για την 33η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.

1309: Arsenal FC – Everton FC 22:00 («Emirates»)

Άρσεναλ: Βαθμός στο 97′ για την Άρσεναλ την περασμένη Κυριακή (18/4) στον εντός έδρας αγώνα με τη Φούλαμ. Οι «κότεϊτζερς» ήταν αυτοί που είχαν προηγηθεί στο 59′ με πέναλτι, με τους «κανονιέρηδες» να απαντάνε στη τελευταία φάση του αγώνα με κοντινή προβολή του Νκέντια. Έτσι διατηρήθηκαν για ακόμη ένα παιχνίδι στο μέσο του βαθμολογικού πίνακα, αλλά μέσα σ’ αυτή την αποτυχημένη φετινή πορεία στο πρωτάθλημα, ίσως σωθεί με την κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ. Εκεί όπου χάρη στη μεγάλη της νίκη 0-4 μέσα στη Τσεχία επί της Σλάβια Πράγας βρέθηκε στα ημιτελικά και θα αντιμετωπίσει σε διπλές αναμετρήσεις τη Βιγιαρεάλ. Μάλιστα ο πρώτος αγώνας είναι προγραμματισμένος για την ερχόμενη Πέμπτη (29/4) στο «Κεράμικα».

Αγωνιστικά νέα: Μένουν εκτός οι δύο επιθετικοί Ομπαμεγιάνγκ και Λακαζέτ. Χάνουν ένα ακόμα οι Ντ. Λουίς (στόπερ) και Τίρνεϊ (μπακ). Στο 50/50 οι πιθανότητες να προλάβει ο Όντεγκααρντ (χαφ).

Πιθανή ενδεκάδα: Λένο, Μπεγερίν, Χόλντινγκ, Μάρι, Τσάκα, Παρτέι, Θεμπάγιος, Σακά, Σμιθ Ρόου, Πεπέ, Μαρτινέλι.

Έβερτον: Στο ισόπαλο 2-2 έμεινε την περασμένη εβδομάδα η Έβερτον στον εντός έδρας αγώνα απέναντι στη Τότεναμ. Οι «πετεινοί» προηγήθηκαν στο σκορ με τον Χάρι Κέιν στο 27′, για να ρθει η απάντηση από τα «τόφις» τέσσερα λεπτά αργότερα με το πέναλτι του Σίνγκουρντσον. Στην επανάληψη (62′) ο Ισλανδός μεσοεπιθετικός έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού, ωστόσο η χαρά του προβαδίσματος διήρκησε μόλις έξι λεπτά, με τον Κέιν και πάλι να διαμορφώνει αυτή τη φορά το τελικό 2-2. Με το πέρας 31 αγώνων η Έβερτον βρίσκεται στην 9η θέση (μια θέση πάνω από την Άρσεναλ) και στους 49 βαθμούς, μόλις έξι λιγότερους από την τετράδα, έχοντας και αγώνα λιγότερο.

Αγωνιστικά νέα: Επιστρέφουν οι Μίνα (στόπερ), Ντελφ (χαφ), Αντρέ Γκόμες (χαφ), Μπερνάρντ (χαφ) και Κάλβερτ-Λιούιν (επιθετικός), ενώ θα λείψουν ένα ακόμα οι Ντουκουρέ (χαφ) και Γκμπαμέν (χαφ).

Πιθανή ενδεκάδα: Πίκφορντ, Γκόντφρεϊ, Χολγκέιτ (Μίνα), Κιν, Ντίν, Ντέιβις, Άλαν, Ροντρίγκεζ, Σίγκουρντσον, Ριτσάρλισον, Κάλβερτ-Λιούιν.

Προϊστορία: Αήττητη παραμένει η Άρσεναλ στις εντός έδρας αναμετρήσεις της με την Έβερτον. Οι «κανονιέρηδες» μέχρι στιγμής μετράνε 8 νίκες σε βάρος των «ζαχαρωτών», ενώ άλλες τρεις μεταξύ τους αναμετρήσεις ολοκληρώθηκαν ισόπαλες.

 

23.02.20 Premier League Άρσεναλ Έβερτον 3:2
23.09.18 Premier League Άρσεναλ Έβερτον 2:0
03.02.18 Premier League Άρσεναλ Έβερτον 5:1
21.05.17 Premier League Άρσεναλ Έβερτον 3:1
24.10.15 Premier League Άρσεναλ Έβερτον 2:1
01.03.15 Premier League Άρσεναλ Έβερτον 2:0
08.12.13 Premier League Άρσεναλ Έβερτον 1:1
16.04.13 Premier League Άρσεναλ Έβερτον 0:0
10.12.11 Premier League Άρσεναλ Έβερτον 1:0
01.02.11 Premier League Άρσεναλ Έβερτον 2:1
09.01.10 Premier League Άρσεναλ Έβερτον 2:2

 

*Με απουσίες σαν των Ομπαμεγιάνγκ και Λακαζέτ η Άρσεναλ χάνει πάρα πολύ από τη δυναμική της, ενώ δείχνει να έχει σηκώσει λευκή πετσέτα στην ευρωπαϊκή διάκριση μέσω πρωταθλήματος. Τα ίδια όμως δεν μπορούμε να πούμε και για την Έβερτον, η οποία βρίσκεται πιο κοντά στις θέσεις που διεκδικούν την έξοδο στην ευρώπη, ενώ στο σημερινό παιχνίδι ενισχύεται από αρκετές και σημαντικές επιστροφές (διπλό στοίχημα Χ2&2-5 στο 2.55 στη Meridianbet, σε μια από τις υψηλότερες αποδόσεις της αγοράς).

WEEKENDBONUS 10%: Επωφεληθείτε 10% μπόνους κάθε Σαββατοκύριακο!

 

Send this to a friend