Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Ένα (κυκλικό) μονοπάτι της φύσης με απίστευτη θέα που αξίζει να περπατήσεις
Ένα (κυκλικό) μονοπάτι της φύσης με απίστευτη θέα που αξίζει να περπατήσεις

Ένα (κυκλικό) μονοπάτι της φύσης με απίστευτη θέα που αξίζει να περπατήσεις

Η Κύπρος έχει πάμπολλα μονοπάτια της φύσης που πραγματικά αξίζει κάθε φορά να τα επισκεπτόμαστε, τόσο για τη σωματική, όσο και για τη ψυχική μας υγεία.  Εξάλλου, έρευνες λένε ότι το πράσινο της φύσης μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή μας.  Όσο για το περπάτημα σίγουρα είναι από τις καλύτερες μεθόδους άσκησης που μπορούμε να κάνουμε.

Την επόμενη φορά που θα θελήσεις να περπατήσεις σ’ ένα από τα πολλά μονοπάτια της Κύπρου μας, επίλεξε το χαρακτηριστικό κυκλικό μονοπάτι της φύσης, στο Κάβο Γκρέκο που ακούει στο όνομα «Κάβος».

Η διαδρομή του «Κάβου» περνά μέσα από πυκνή βλάστηση, η οποία σου δημιουργεί όμορφες εικόνες γεμάτες χρώματα και όμορφους ήχους.  Είναι συνδεδεμένη με το μονοπάτι «Θαλασσινές Σπηλιές» αλλά και το μονοπάτι «Άγιοι Ανάργυροι – Θαλασσινές Σπηλιές».

Αν σταθμεύσεις στο χώρο της περιοχής, θα δεις ότι είναι εύκολη η πρόσβασή του, ενώ οι πινακίδες θα σε οδηγήσουν καλύτερα.  Βρίσκεται μέσα στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Κάβο Γκρέκο, το οποίο είναι μια περιοχή του δικτύου NATURA 2000.

Θεωρείται εύκολη η διαδρομή του, ενώ εκτός από το πράσινο της φύσης, έχεις την ευκαιρία να θαυμάσεις τη θέα της θάλασσας και των θαλασσινών σπηλιών.  Είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι όταν περάσεις την ανηφόρα του μονοπατιού, μπορείς να ξαποστάσεις στα παγκάκια που βρίσκονται, χαλαρώνοντας τόσο το μυαλό όσο και το κορμί σου.

Η θέα, άλλωστε, θα τα «φτιάξει» όλα.

*Φρόντισε να το σεβαστείς όπως σε σέβεται και εκείνο.

Send this to a friend