Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ ΠΑ.Σ.ΥΠΕ: Ζητούν άμεσα εμβολιασμό των εργαζομένων σε Υπεραγορές
ΠΑ.Σ.ΥΠΕ: Ζητούν άμεσα εμβολιασμό των εργαζομένων σε Υπεραγορές

ΠΑ.Σ.ΥΠΕ: Ζητούν άμεσα εμβολιασμό των εργαζομένων σε Υπεραγορές

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Υπεραγορών, με την οποία καλεί το Υπουργείο Υγείας να προχωρήσει σε εμβολιαστική κάλυψη των εργαζομένων.

Όπως σημειώνει η ανακοίνωση, «οι εργαζόμενοι στις Υπεραγορές οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή από την πρώτη μέρα της έναρξης της πανδημίας».

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Ο ΠΑ.Σ.ΥΠΕ για ακόμη μια φορά καλεί το Υπουργείο Υγείας όπως προχωρήσει χωρίς άλλη καθυστέρηση στο συντονισμό και προγραμματισμό για την εμβολιαστική κάλυψη των εργαζομένων στις Υπεραγορές. Οι εργαζόμενοι στις Υπεραγορές οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή από την πρώτη μέρα της έναρξης της πανδημίας εδώ και ένα χρόνο για να εξυπηρετούν τους πολίτες και είναι σε συνεχή επαφή με τον κόσμο, θεωρούμε ότι σε αυτή τη χρονική περίοδο του εμβολιαστικού προγράμματος θα πρέπει να τύχουν προτεραιότητας σαν επαγγελματική ομάδα και να αρχίσει άμεσα ο προγραμματισμός για τον εμβολιασμό τους.

Αυτό θα αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό όπλο προς την αναχαίτιση της πανδημίας και θα μειώσει σε μεγάλο βαθμό τον κίνδυνο εξάπλωσης του ιού.

Δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι να αναφέρουμε ότι από τον Ιανουάριο του 2021 είχαμε αποταθεί και καλέσαμε το αρμόδιο Υπουργείο για τον προγραμματισμό και την προτεραιοποίηση για εμβολιασμό των εργαζομένων της πρώτης γραμμής του κλάδου μας αφού είναι σε καθημερινή επαφή με τον γενικό πληθυσμό, με επιστολές τόσο στην διευθύντρια ιατρικών υπηρεσιών αλλά και στον ίδιο τον Υπουργό καταθέτοντας την ετοιμότητα μας για συντονισμό των ενεργειών. Δυστυχώς ακόμα και μέχρι σήμερα σχεδόν 4 μήνες μετά δεν είχαμε καμία απάντηση. Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά θα ανταποκριθούν.

 

Send this to a friend