Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ “Η παράνομη στάθμευση μας καταδικάζει σε θάνατο”
“Η παράνομη στάθμευση μας καταδικάζει σε θάνατο”

“Η παράνομη στάθμευση μας καταδικάζει σε θάνατο”

Για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει μεγάλη μερίδα των ΑμεΑ στην Κύπρο μίλησε η Πρέσβειρα Οδικής Ασφάλειας 2021, Ραφαέλλα Μιλτιάδους.

 

Αρχικά, ανέφερε ότι το πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης είναι ένα αρκετά μεγάλο ζήτημα, το οποίο δυστυχώς καταδικάζει τα άτομα με κινητικές δυσκολίες να θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο. Γιατί όταν δεν βρίσκουμε χώρο στάθμευσης στα διάφορα parking μας αναγκάζει να σταθμεύουμε πιο μακριά, να βγούμε υποχρεωτικά στον δρόμο, αφού δεν βρίσκουμε διαθέσιμα πεζοδρόμια- το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι μπλε χώροι στάθμευσης αλλά και η παράνομη στάθμευση στα πεζοδρόμια- με αποτέλεσμα να θέτουμε σε κίνδυνο τη ζωή μας.

Συμπλήρωσε ότι «όταν ένας άνθρωπος περπατά, χωρίς κάποια κινητική δυσκολία, είναι πολύ πιο εύκολο να αντιδρά».

«Το όλο ζήτημα τέθηκε πριν δύο εβδομάδες όταν δεν βρήκα τους διαθέσιμους χώρους. Όταν ρωτήσεις τα άτομα που παρκάρουν σε τέτοιες θέσεις, θα σου πουν ότι τα άτομα με αναπηρίες δεν κυκλοφορούν αυτές τις ώρες, δεν συνηθίζουν να κυκλοφορούν αργά το βράδυ κάτι που είναι στερεότυπο που πρέπει να αλλάξει. Το τροχοκάθισμα δεν είναι αυτό που σε κάνει ανάπηρο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στην αστυνομία, εξήγησε ότι «η βραδιά δεν είχε την εξέλιξη που περίμενα, δεν είχα λάβει την απαραίτητα ανταπόκριση και υποστήριξη, ούτως ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα, ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του και εγώ να σταθμεύσω σε ένα λογικό χρονικό πλαίσιο. Περίμενα αρκετή ώρα, δεν επιλύθηκε και τελικά έγραψα μια ανάρτηση που έφερε αντιμέτωπους και τους συμπολίτες μου και την αστυνομία».

Από πλευράς αστυνομίας, ο εκπρόσωπος Τύπο, Χρίστος Ανδρέου, είπε ότι «παρά το γεγονός ότι γίνονται πολλές ενέργειες από την Αστυνομία όσον αφορά καταγγελίες στα θέματα αυτά, βλέπουμε ακόμα ότι κάποια ασυνείδητα πρόσωπα, σταθμεύσουν σε χώρους στάθμευσης αναπήρων».

 

Send this to a friend