Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Σωσίβιο από τους Κύπριους…
Σωσίβιο από τους Κύπριους…

Σωσίβιο από τους Κύπριους…

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ενώ η ξενοδοχειακή βιομηχανία της ελεύθερης Αμμοχώστου, της επαρχίας που στηρίζεται αποκλειστικά από τον τουρισμό, δεινοπαθεί εξαιτίας των μειωμένων κρατήσεων και της απαγόρευσης που ισχύει για διαμονή Κυπρίων στα ξενοδοχεία λόγω Covid, οι χώροι εστίασης παίρνουν… το φιλί της ζωής από τον εσωτερικό τουρισμό.

Η κίνηση στα τουριστικά θέρετρα της επαρχίας, Αγία Νάπα και Πρωταρά, κατά τα Σαββατοκύριακα κρίνεται ικανοποιητική, αφού παρατηρείται επισκεψιμότητα κυρίως από τον εσωτερικό τουρισμό.

Ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Κέντρων Αναψυχής ελεύθερης Αμμοχώστου Πέτρος Άσσιας δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο, λόγω των καλών καιρικών συνθηκών, παρατηρήθηκε αυξημένη κίνηση κυρίως από κατοίκους Λευκωσίας και Λεμεσού, ωστόσο εξακολουθεί να υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός χώρων εστίασης και κέντρων αναψυχής στην επαρχία που παραμένουν κλειστά, αφού εξαρτώνται αποκλειστικά από τους ξένους τουρίστες.

«Η υποδομή που έχουν κάποιοι χώροι εστίασης δεν μπορεί να υποστηριχθεί από τα πληθυσμιακά δεδομένα της επαρχίας μας. Εξαρτώνται αποκλειστικά από τη λειτουργία του αεροδρομίου Λάρνακας και από τις πτήσεις που προέρχονται από το εξωτερικό», συμπλήρωσε ο κ.Άσσιας.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του τοπικού συνδέσμου κέντρων αναψυχής είπε ότι προβληματίζει ιδιαίτερα η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου, λέγοντας ότι το άνοιγμα της εστίασης έπρεπε να είχε γίνει με πιο προσεκτικό τρόπο, με αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων. «Δυστυχώς, βλέπουμε ότι στις πλείστες καφετέριες, σ’ όλες τις επαρχίες, τα πρωτόκολλα δεν εφαρμόζονται. Δεν υπάρχουν σερβιτόροι και ως εκ τούτου παρατηρούνται ανθρώπινες ουρές και συνωστισμός στους πάγκους εξυπηρέτησης πελατών. Τούτη η κατάσταση δημιουργεί σοβαρά προβλήματα», επισήμανε.

Ο Π. Άσσιας τόνισε την ανάγκη όπως το Υφυπουργείο Τουρισμού και το Υπουργείο Υγείας εξεύρουν την χρυσή φόρμουλα, ώστε να δοθεί προτεραιότητα στους εμβολιασμούς όλων των υπαλλήλων που εργοδοτούνται στην τουριστική βιομηχανία, έτσι ώστε να σταλεί το σωστό μήνυμα προς το εξωτερικό. «Υπάρχει διάθεση από τους ξένους για να ταξιδέψουν το φετινό καλοκαίρι, αλλά το γεγονός ότι σαν Κύπρος είμαστε στην κόκκινη λίστα, αυτό προκαλεί έντονο προβληματισμό», κατέληξε.

 

Send this to a friend