Home ΣΤΟΙΧΗΜΑ Χωρίς άγχος η Λιντς, να σώσει τη χρονιά η Λίβερπουλ
Χωρίς άγχος η Λιντς, να σώσει τη χρονιά η Λίβερπουλ

Χωρίς άγχος η Λιντς, να σώσει τη χρονιά η Λίβερπουλ

Στο «ΈλαντΡόουντ» η Λιντς υποδέχεται τη Λίβερπουλ για την 32η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.

0291: Leeds United – Liverpool FC 22:00 («Elland Road»)

Λιντς: Μεγάλο διπλό για τη Λιντς την περασμένη εβδομάδα στο «Έτιχαντ», καταφέρνοντας να σπάσει και το νικηφόρο σερί έξι νικών ανεξαρτήτου θεσμού των «πολιτών». Στο 42′ ο Ντάλας έβαλε τα «παγώνια» σε θέση οδηγού, ενώ λίγα λεπτά αργότερα έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Κούπερ με απευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό φάουλ πάνω στον Ζεσούς. Στην επανάληψη η Σίτι ούσα με παίκτη περισσότερο όπως ήταν λογικό άσκησε ασφυκτική πίεση στη Λιντς και στο 76′ βρήκε το δρόμο προς τα δίκτυα, χάρη στο γκολ του ΦεράνΤόρες. Ωστόσο, το ότι η Λιντς αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο για ένα ημίχρονο δεν την εμπόδισε από το να βρει δεύτερο γκολ και να πάρει τη νίκη. Αυτό έγινε στο 90+1 όταν ο Ντάλας έφυγε στη πλάτη της άμυνας των «σίτιζενς» και με ιδανικό πλασέ νίκησε για δεύτερη φορά τον Έντερσον, γράφοντας έτσι το τελικό 1-2. 14η φετινή νίκη για τη Λιντς τη φετινή σεζόν που την ανέβασε στη πρώτη δεκάδα με 45 βαθμούς, φανερώνοντας για ακόμη μια φορά την εκπληκτική δουλειά που κάνει ο ΜαρσέλοΜπιέλσα στην επιστροφή των «παγωνιών» στη μεγάλη κατηγορία.

Αγωνιστικά νέα: Τιμωρημένος ο Κούπερ (αμυντικός). Επιστρέφει ο Χάρισον (εξτρέμ). Αμφίβολη η συμμετοχή του Ραφίνια (εξτρέμ), ενώ δύσκολα θα προλάβει ο Ροδρίγο (μεσοεπιθετικός).

Πιθανή ενδεκάδα:Μελιέ, Εϊλινγκ, Γιορέντε, Κοχ, Αλιόσκι, Κλιχ, Φίλιπς, Ντάλας, Ραφίνια (Έλντερ Κόστα), Χάρισον, Μπάμφορντ.

Λίβερπουλ: Μεγάλη νίκη στις καθυστερήσεις και μάλιστα με ανατροπή την προηγούμενη αγωνιστική για τη Λίβερπουλ, η οποία κέρδισε με 2-1 εντός έδρας την Άστον Βίλα και παρέμεινε ζωντανή στο κυνήγι για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου. Στο 43′ ο Γουότκινς οδήγησε τους «χωριάτες» στα αποδυτήρια με το προβάδισμα του 0-1, ενώ στο 57′ της επανάληψης ο Σαλάχ έφερε το ματς στα ίσα. Εκεί που όλα έδειχναν ότι οι δυο τους θα βολεύονταν με το βαθμό της ισοπαλίας, ήρθε το γκολ του Αλεξάντερ-Άρνολντ στο 90+1 για να δώσει στην ομάδα του την 15η φετινή της νίκη, η οποία την βρίσκει τρεις μόλις βαθμούς μακριά από την τετράδα. Λίγες μέρες αργότερα η Λίβερπουλ υποδέχθηκε στο «Άνφιλντ» τη Ρεάλ Μαδρίτης στον επαναληπτικό της προημιτελικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ, εκεί όπου αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα και σε συνδιασμό της ήττας με 3-1 του πρώτου αγώνα αποχαιρέτησε το θεσμό.

Αγωνιστικά νέα: Παραμένουν εκτός οι Μάτιπ (στόπερ), Γκόμεζ (στόπερ), Φαν Ντάικ (στόπερ), Χέντερσον (χαφ) και Οριγκί (επιθετικός). Υπάρχει πιθανότητα να επιστρέψει ο Τζόουνς (χαφ).

Πιθανή ενδεκάδα:Αλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φίλιπς, Καμπάκ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ, Τιάγκο, Σαλάχ, Μανέ, Ζότα.

Πρώτος γύρος: Λίβερπουλ – Λιντς 4-3

*To σπουδαίο διπλό στο «Έτιχαντ» αναμένεται να δώσει ψυχολογία στη Λιντς, η οποία πηγαίνει στον αγώνα με τη Λίβερπουλ χωρίς άγχος και για να δώσει συνέχεια στο αήττητο σερί που άρχισε. Στην αντίπερα όχθη η Λίβερπουλ θέλει να αφήσει πίσω της την ισοπαλία κόντρα στη Ρεάλ που την άφησε εκτός συνέχειας του Τσάμπιονς Λιγκ και να επικεντρωθεί στο να σώσει τη χρονιά με την είσοδό της στην τετράδα. Περιμένουμε ένα παιχνίδι με εκατέρωθεν φάσεις και γκολ, αφού ούτε η μία, αλλά ούτε και η άλλη βγάζουν ασφάλεια στα μετόπισθεν. (Επιλογή γκολ/γκολ & 3+ στο 1,83 σε μία από τις ψηλότερες αποδόσεις της αγοράς, Meridianbet.)

WELCOMEBONUS: Κάντε την εγγραφή σας και διεκδικήστε €20 Μπόνους!

 

Send this to a friend