Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αντιπλημμυρικά κανάλια αποκτούν σύντομα τα Λιβάδια
Αντιπλημμυρικά κανάλια αποκτούν σύντομα τα Λιβάδια

Αντιπλημμυρικά κανάλια αποκτούν σύντομα τα Λιβάδια

Ειρήνη Αντωνίου

Τ’ αντιπλημμυρικά κανάλια θα σβήσουν τις ασχήμιες και τα προβλήματα, που προκύπτουν από την υφιστάμενη κατάσταση του ποταμού Λιβαδιών, αλλάζοντας ριζικά την εικόνα του δήμου.

Ο Δήμος Λιβαδιών εκφράζει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι πρόσφατα εγκρίθηκε από το Ταμείο Ανάκαμψης το έργο που αφορά την κατασκευή των αντιπλημμυρικών καναλιών. Θα στοιχίσει περίπου τρία εκατομμύρια ευρώ και οι εργασίες θα καλύψουν την περιοχή από την εκκλησία του Αγίου Σάββα μέχρι τον παραλιακό δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας.

Επικοινωνήσαμε με τον Δήμαρχο Λιβαδιών κ. Μάριο Αρμένη ο οποίος μας ανέφερε ότι «εγκρίθηκε πρόσφατα από το Ταμείο Ανάκαμψης το έργο των αντιπλημμυρικών καναλιών. Είναι το μόνο έργο που εγκρίθηκε για την επαρχία Λάρνακας. Θα στοιχίσει τρία εκατομμύρια ευρώ και θα αρχίζει από τη εκκλησία του Αγίου Σάββα μέχρι τον παραλιακό δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας. Θα διορθωθούν τα τεχνικά της κοίτης και στη συνέχεια θα δημιουργηθούν πεζόδρομοι, ποδηλατόδρομοι.

Ο εξωραϊσμός των αντιπλημμυρικών καναλιών είναι ένα έργο που θα δώσει μια άλλη διάσταση στο Δήμο Λιβαδιών. Επίσης αναμένεται και με την έγκριση της ανάπλασης του πυρήνα που είναι ένα έργο που εκκρεμή εδώ και αρκετό καιρό αν και έχουμε και την έγκριση του ιδίου του Προέδρου της Δημοκρατίας, όσον και του Υπουργού Εσωτερικών.

Ευελπιστούμε όταν και εφόσον ξεπεραστούν οι καθυστερήσεις και ξεκινήσει το έργο, το έργο να ξεκινήσει μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2021».

 

Send this to a friend