Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αναβαθμίζεται το αλιευτικό καταφύγιο Ορμήδειας
Αναβαθμίζεται το αλιευτικό καταφύγιο Ορμήδειας

Αναβαθμίζεται το αλιευτικό καταφύγιο Ορμήδειας

Γράφει ο Βάσος Βάσου

Μέσα Μαῒου αναμένεται να ξεκινήσουν τα βελτιωτικά έργα στο Αλιευτικό Καταφύγιο Ορμήδειας.

Το απόγευμα της Τρίτης (6/4) υπεγράφη το σχετικό συμβόλαιο με την κατασκευάστρια εταιρεία «C. KASINOS & SON LTD», στην παρουσία των υπουργών Γιάννη Καρούσου και Κώστα Καδή.

Το έργο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θάλασσα και θα συγχρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας με ποσοστό 75%.

Όπως αναφέρθηκε κατά την υπογραφή του συμβολαίου, με την υλοποίηση των βελτιωτικών εργασιών, αναμένεται η αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της βιωσιμότητας των αλιευτικών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των παράκτιων στόλων μικρής κλίμακας, ενώ θα βελτιωθεί και η ασφάλεια των συνθηκών εργασίας των ψαράδων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Τ’ όλο έργο αφορά βελτιώσεις εντός των ορίων του υφιστάμενου αλιευτικού καταφυγίου, ώστε να μειωθεί η υπερπήδηση του κυματισμού σε περιπτώσεις ακραίων κυματικών καταστάσεων, η κυματική διαταραχή εντός της λιμενολεκάνης και παράλληλα να βελτιωθεί η παρεχόμενη ασφάλεια στα σκάφη και στις συνθήκες εργασίας των ψαράδων.

Προβλέπεται ανύψωση του προσήνεμου κυματοθραύστη, προσαρμογή του ακρομωλίου, κατεδάφιση των υφιστάμενων κρηπιδωμάτων και ανακατασκευή νέων.

Επίσης, θα κατασκευαστεί νέο κτήριο και αποχωρητήρια και θα διαμορφωθούν οι χερσαίοι χώροι του καταφυγίου. Η διάρκεια των εργασιών θα είναι δύο χρόνια και το κόστος θα φθάσει το ένα εκατομμύριο, 374 χιλιάδες ευρώ.

 

 

Send this to a friend