Home ΛΑΡΝΑΚΑ Στη Λάρνακα αύριο ο Καρούσος
Στη Λάρνακα αύριο ο Καρούσος

Στη Λάρνακα αύριο ο Καρούσος

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Επί τάπητος θα τεθούν τα θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κατά την ολοήμερη επίσκεψη, την ερχόμενη Τρίτη (6/4), του Γιάννη Καρούσου στη Λάρνακα.

Ο υπουργός θα έχει το πρωί συνάντηση με τον δήμαρχο Ανδρέα Βύρα, ενώ το απόγευμα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του τοπικού εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου καθώς και με τον πρόεδρο της τοπική εταιρείας τουρισμού, στην παρουσία και του Προέδρου του Κ.Σ. Ορόκλινης.

Όπως πληροφορούμαστε, ένα από τα κυριότερα θέματα που θα βρίσκονται στην ατζέντα θα είναι ο παραλιακός δρόμος Λάρνακας – Δεκέλειας και συγκεκριμένα η 3η φάση του έργου, η ανακατασκευή της οποίας εκκρεμεί εδώ και χρόνια, παρόλο που πρόκειται για δρόμο μήκους περίπου τριών χιλιομέτρων.

Η συγκεκριμένη φάση καλύπτει την περιοχή από τον Ναυτικό Όμιλο Λάρνακας μέχρι τα όρια της Πύλας, δηλαδή περνά από την τουριστική περιοχή της Ορόκλινης, μπροστά από τα πολυτελή ξενοδοχεία της περιοχής.

Οι παράγοντες της Λάρνακας θα ζητήσουν από τον υπουργό συγκεκριμένη ημερομηνία προκήρυξης των προσφορών καθώς κι έναρξης των κατασκευαστικών έργων, αφού το έργο αυτό ήδη έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα. Επιπλέον, θα ζητήσουν ενημέρωση και για το πού βρίσκονται οι διαδικασίες όσον αφορά την 4η φάση του έργου, που καλύπτει την τουριστική περιοχή της Πύλας. Ένα άλλο σοβαρό ζήτημα που θα τεθεί ενώπιον του Γιάννη Καρούσου, το οποίο επίσης έχει άμεση σχέση με την τουριστική βιομηχανία της ευρύτερης Λάρνακας, είναι οι κυματοθραύστες που πρέπει να κατασκευαστούν στη θαλάσσια περιοχή της Ορόκλινης και των Περβολιών, προκειμένου ν’ αναχαιτιστεί η διάβρωση της παραλίας από τη θάλασσα.

Το πρόβλημα της διάβρωσης έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις τα τελευταία χρόνια στις δύο υπό αναφορά τουριστικές κοινότητες, γι’ αυτό και η κατασκευή επιπλέον κυματοθραυστών είναι επιτακτική ανάγκη. Συνολικά προγραμματίζεται η κατασκευή 13 νέων κυματοθραυστών στις δύο περιοχές (εφτά στην Ορόκλινη) και παράλληλα η ανύψωση των υφιστάμενων κυματοθραυστών στην Ορόκλινη, οι οποίοι, όπως έχει διαπιστωθεί, κατασκευάστηκαν με λανθασμένο τρόπο.

Για τις αρχαιότητες

—————————-      

Όπως πληροφορούμαστε, ενώπιον του Γιάννη Καρούσου οι αρχές της Λάρνακας θα θέσουν και ζητήματα που άπτονται της αρμοδιότητας του Τμήματος Αρχαιοτήτων, τα οποία έχουν να κάνουν, μεταξύ άλλων, με το αρχαιολογικό μουσείο της πόλης (αναμένεται να είναι έτοιμο μέχρι το καλοκαίρι για να επαναλειτουργήσει) και τις ανασκαφές που επίκεινται στο αρχαίο λιμάνι του Κιτίου.

Send this to a friend