Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Πραγματοποιήθηκε η 7η διακρατική συνάντηση του δικτύου «πόλεις εθελοντισμού» του ευρωπαϊκού προγράμματος Urbact
Πραγματοποιήθηκε η 7η διακρατική συνάντηση του δικτύου «πόλεις εθελοντισμού» του  ευρωπαϊκού προγράμματος Urbact

Πραγματοποιήθηκε η 7η διακρατική συνάντηση του δικτύου «πόλεις εθελοντισμού» του ευρωπαϊκού προγράμματος Urbact

Έλαβε χώρα διαδικτυακά η 7η Διακρατική Συνάντηση του Δικτύου «Πόλεις Εθελοντισμού» του Ευρωπαϊκού Προγράμματος URBACT, στο οποίο ο Δήμος Αθηένου είναι ο επικεφαλής εταίρος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των οκτώ πόλεων-εταίρων του Δικτύου, η Επικεφαλής Εμπειρογνώμονας του Δικτύου κ. Maria Joao Filgueiras, εκπρόσωποι της Γραμματείας του Προγράμματος και άλλοι ειδικοί εμπειρογνώμονες.

Τον Δήμο Αθηένου στη συνάντηση εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος  κ. Κυριάκος Καρεκλάς, η Δημοτικός Γραμματέας κ. Νατάσα Γεωργίου, ο Συντονιστής της Τοπικής Ομάδας URBACT κ. Δημήτρης Κουζαπάς, η υπεύθυνη διαχείρισης του προγράμματος κ. Σταυρούλα Γεωργίου και τα μέλη της Τοπικής Ομάδας URBACT κ. Μάρω Παπουή και κ. Σταυρούλα Τσιμούρη.

Ο Δήμος Αθηένου είναι ο Επικεφαλής Εταίρος του Δικτύου «Πόλεις Εθελοντισμού», για μεταφορά της Καλής Πρακτικής του για τον Εθελοντισμό που ανθεί στην Αθηένου, σε 7 πόλεις της Ευρώπης. Η μεταφορά γίνεται ως τώρα με μεγάλη επιτυχία. Οι πόλεις που μετέχουν στο Δίκτυο ως εταίροι και έλαβαν όλες μέρος στη συνάντηση με εκπροσώπους τους είναι:

Arcos de Valdevez της Πορτογαλίας, Άλτεα της Ισπανίας, Capizzi της Σικελίας-Ιταλία, Αλτένα της Γερμανίας, Radlin της Πολωνίας, Pregrada της Κροατίας και Kildare County Council της Ιρλανδίας.

Τη Διακρατική Συνάντηση, η οποία θα γινόταν με φυσική παρουσία στην πόλη του Capizzi στη Σικελία της Ιταλίας, αλλά λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού έλαβε χώρα διαδικτυακά,  χαιρέτισαν ο Δήμαρχος του Capizzi Leonardo Principato Trosso και ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς.

Την πρώτη μέρα της συνάντησης, οι συμμετέχοντες συζήτησαν τρόπους βελτίωσης της στρατηγικής επικοινωνίας των αποτελεσμάτων του Δικτύου και της χρήσης του υπάρχοντος υλικού γι’ αυτό τον σκοπό. Στη συνέχεια, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν της εθελοντικές δράσεις της διοργανώτριας πόλης του Capizzi, και να συζητήσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η πόλη αυτή. Η πρώτη μέρα έκλεισε με τη συνεδρίαση ενός εκπροσώπου από κάθε εταίρο, για τα επόμενα βήματα του Δικτύου, που συμπληρώνει τις εργασίες του στις 4 Ιουνίου 2021.

Η δεύτερη μέρα της Συνάντησης ξεκίνησε με την επίσημη ίδρυση του Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού της πόλης του Capizzi, ακολουθώντας το παράδειγμα του Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού του Δήμου Αθηένου. Ακολούθησε ανοικτό σεμινάριο με θέμα τον αντίκτυπο των συμμετοχικών και εθελοντικών μοντέλων στην κοινωνική πολιτική των δήμων.

Στο σεμινάριο αυτό παρουσίασαν την εμπειρία τους εκπρόσωποι των εταίρων του Δικτύου, ενώ o Δήμαρχος Αθηένου παρουσίασε τον Οδηγό Μεταφοράς της Καλής Πρακτικής του Δήμου Αθηένου για τον εθελοντισμό, που έχει ετοιμαστεί από το Δίκτυο. Τη συζήτηση συντόνισαν η κ. Adele Bucella, εκπρόσωπος της Γραμματείας του Προγράμματος URBACT και ο κ. Paulo Pedroso, καθηγητής κοινωνιολογίας.

Η διήμερη αυτή συνάντηση έκλεισε με τη βράβευση εθελοντών από την πόλη του Capizzi, διαδικτυακά από τον Δήμαρχο Αθηένου και επί τόπου από τον Δήμαρχο του Capizzi.

Η συνάντηση, που είχε εξαιρετική επιτυχία, απέσπασε πολλά συγχαρητήρια από όλους και ο Δήμος Αθηένου και το Δίκτυο για την εξαιρετική δουλειά που γίνεται

Send this to a friend