Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Πανά: Νωρίς να αξιολογηθεί το Πάσχα- Μη αντιπροσωπευτικά τα 705 κρούσματα
Πανά: Νωρίς να αξιολογηθεί το Πάσχα- Μη αντιπροσωπευτικά τα 705 κρούσματα

Πανά: Νωρίς να αξιολογηθεί το Πάσχα- Μη αντιπροσωπευτικά τα 705 κρούσματα

Για τους λόγους που καταγράφηκε εκτόξευση νέων περιστατικών κορωνοϊού την περασμένη Παρασκευή(02/04) αλλά και τις γιορτές του Πάσχα μίλησε στην «Πρώτη Εκπομπή» του Ράδιο Πρώτο, το μέλος της Επιστημονικής Ομάδας στο Υπουργείο Υγείας, Λέκτορας Παιδιατρικής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, Ζωή-Δωροθέα Πανά.

Τα 705 κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή προκάλεσαν ανησυχία ωστόσο σύμφωνα με την δρ. Πανά, αυτό οφείλεται σε πολλούς παράγοντες όπως η καθυστέρηση αποτελεσμάτων από εργαστήρια, η αργία αλλά και η επανεκκίνηση λειτουργίας νέων χώρων.

«Ένας λόγος μπορεί να είναι η καθυστέρησή να δοθούν αποτελέσματα εξετάσεων από αριθμό εργαστηρίων, το δεύτερο μπορεί να είναι η αργία που μας πέρασε και τρίτο η επανεκκίνηση λειτουργίας χώρων. Δεν είναι αντιπροσωπευτικός ο αριθμός κρουσμάτων της περασμένης Παρασκευής και δεν πρέπει να αξιολογούμε ξεχωριστά την κάθε μέρα», εξήγησε.

Πρόσθεσε πως, «θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην αξιολόγηση μεμονωμένων ημερών. Είμαστε σε μια φάση που έχουμε υψηλά ποσοστά θετικότητας».
Όσον αφορά το Πάσχα η δρ. Πανά είπε πως «μέχρι να προχωρήσει ο εμβολιασμός πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις κινήσεις μας. Ανά περιόδους θα βλέπουμε διαφορά με τη χαλάρωση αλλά είναι νωρίς να μιλάμε για Πάσχα και απόδειξη είναι η εικόνα που έχουμε τώρα».

 

«Από τη στιγμή που βλέπουμε ότι η επιδημιολογική εικόνα είναι αμετάβλητη και ρευστή, είναι νωρίς για να αξιολογήσουμε με λεπτομέρεια το Πάσχα. Τον Μάιο σίγουρα θα είναι καλύτερη η κατάσταση από τον Χειμώνα», είπε τέλος.

 

Send this to a friend