Home ΛΑΡΝΑΚΑ Οι λέβητες του Νοσοκομείου Λάρνακας δεν αφήνουν τον κόσμο να κοιμηθεί
Οι λέβητες του Νοσοκομείου Λάρνακας δεν αφήνουν τον κόσμο να κοιμηθεί

Οι λέβητες του Νοσοκομείου Λάρνακας δεν αφήνουν τον κόσμο να κοιμηθεί

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στην περιοχή του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας εξαιτίας των θορύβων, που όπως υποστηρίζουν, προκαλούνται από τους λέβητες ζεστού νερού που έχουν εγκατασταθεί στην νέα πτέρυγα του νοσηλευτηρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, εδώ και ένα χρόνο που βρίσκεται σε λειτουργία η νέα πτέρυγα, δημιουργείται ένας συνεχής θόρυβος μέρα – νύκτα, ο οποίος δεν αφήνει τους περίοικους ούτε να κοιμηθούν τα βράδια, αλλά ούτε και να ανοίξουν τις πόρτες και τα παράθυρα των σπιτιών τους.

Σύμφωνα πάντα με τους Οικολόγους, οι μετρήσεις που έχουν γίνει από κυβερνητικά τμήματα κατέδειξαν ότι ο θόρυβος ξεπερνά κατά πολύ το μέγιστο επιτρεπτό όριο (40 decibel) αγγίζοντας τα 75 decibel. Οι κάτοικοι της περιοχής του νοσοκομείου έχουν αποταθεί σε όλα τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα, υπουργεία και στο Δήμο Λάρνακας προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, χωρίς όμως, μέχρι σήμερα, να βρουν το δίκαιο τους.

Μάλιστα, πριν από μερικές μέρες πραγματοποίησαν αυθόρμητη εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, τονίζοντας ότι θα αναγκαστούν να κλείσουν την είσοδο του νοσηλευτηρίου εάν δεν παρθούν μέτρα στο άμεσο μέλλον.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών υποστηρίζει ότι με βάση τη συμφωνία ανέγερσης της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου, ο ΟΚΥπΥ δηλώνει ότι την ευθύνη συντήρησης κι επιδιόρθωσης έχει ο εργολάβος για 12 χρόνια, επειδή το συγκεκριμένο μηχάνημα δεν εμπίπτει στα ιατρικά μηχανήματα. «Φαίνεται ότι δεν έχουν επιλεγεί τα καλύτερα μηχανήματα, αλλά ίσως τα πιο φθηνά.

Από πληροφορίες που έλαβαν οι κάτοικοι μέσω κυβερνητικών τμημάτων, η αντικατάσταση μπορεί να υπερβεί τις 700 χιλιάδες ευρώ», καταλήγει η ανακοίνωση των Οικολόγων.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend