Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ακυρώσεις (και) στη Λάρνακα
Ακυρώσεις (και) στη Λάρνακα

Ακυρώσεις (και) στη Λάρνακα

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Η Λάρνακα δεν θα μπορούσε ν’ αποτελέσει εξαίρεση όσον αφορά την ακύρωση κρατήσεων σε ξενοδοχεία από το Ηνωμένο Βασίλειο, μετά την απόφαση της αγγλικής κυβέρνησης για επιβολή μεγάλου χρηματικού προστίμου σ’ όσους Βρετανούς ταξιδέψουν στο εξωτερικό για λόγους αναψυχής πριν από την 17η Μαῒου 2021. Και η μεγάλη ανησυχία των ξενοδόχων της Λάρνακας είναι να μην παρατηρηθεί αυτή η απαγόρευση.

Μιλώντας στην εφημερίδα μας, η πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Λάρνακας Ιωάννα Φλωρεντιάδου είπε ότι υπήρξαν όντως κάποιες ακυρώσεις κρατήσεων σε ξενοδοχεία της πόλης από Βρετανούς, κρατήσεις που ήταν για την περίοδο Μαῒου. Μπορεί να μην ήταν πολύ μεγάλος ο αριθμός των κρατήσεων εν’ όψει Μαῒου, ωστόσο λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες συνθήκες που ισχύουν πλέον εξαιτίας της πανδημίας, κάθε κράτηση από τουρίστα του εξωτερικού είναι καλοδεχούμενη από την αγορά της Λάρνακας.

«Η ανησυχία μας είναι να μην παραταθεί αυτή η απαγόρευση στα ταξίδια των Βρετανών και μετά την 17η Μαῒου, καθότι σε μια τέτοια περίπτωση το πλήγμα θα είναι ακόμα μεγαλύτερο απ’ ότι είναι σήμερα. Η ενημέρωση που έχουμε σαν ΠΑΣΥΞΕ είναι πως στις 12 Απριλίου θα παρθεί η απόφαση στην Αγγλία και θα γνωρίζουμε κατά πόσο θα παραταθεί ή όχι η απαγόρευση ταξιδιών αναψυχής στους Βρετανούς», συμπλήρωσε η κ.Φλωρεντιάδου.

«Ανοίγουμε τον Μάιο»

———————————

Η Ιωάννα Φλωρεντιάδου δήλωσε ότι παρά τις ακυρώσεις κρατήσεων που προέκυψαν από την αγορά της Βρετανίας, η οποία παραμένει η μεγαλύτερη τουριστική αγορά της Κύπρου, η απόφαση της πλειοψηφίας των ξενοδόχων της Λάρνακας για άνοιγμα των μονάδων τους τον Μάιο εξακολουθεί να ισχύει, με την ελπίδα να έλθουν καλύτερες μέρες για τον τουρισμό.

«Τα πλείστα ξενοδοχεία της επαρχίας μας έχουν προγραμματίσει την επαναλειτουργία τους περί τα μέσα Μαῒου. Ήδη, υπάρχουν κάποιες κρατήσεις από το Ισραήλ, αλλά και από άλλες ευρωπαικές χώρες κι ευελπιστούμε ότι όσο πλησιάζουμε την καλοκαιρινή περίοδο η κατάσταση με τον κορωνοϊό θα βελτιώνεται και οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία θ’ αυξάνονται», κατέληξε.

Send this to a friend