Home ΛΑΡΝΑΚΑ «Νέα» Καστέλλα από φέτος στη Λάρνακα
«Νέα» Καστέλλα από φέτος στη Λάρνακα

«Νέα» Καστέλλα από φέτος στη Λάρνακα

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Μια διαφορετική όψη αναμένεται να έχει κατά το φετινό καλοκαίρι η πανέμορφη παραλία της Καστέλλας, παρά το ψαρολίμανο της Λάρνακας. Από πέρσι η συγκεκριμένη παραλία βρίσκεται υπό την διαχείριση του δήμου της πόλης όσον αφορά την ενοικίαση ομπρελών και ξαπλώστρων, ωστόσο η πανδημία επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την επισκεψιμότητα στην ακτή, παρόλο που τα προηγούμενα χρόνια θεωρείτο μία εκ των πιο πολυσύχναστων παραλιών όχι μόνο στη Λάρνακα, αλλά και στην Κύπρο γενικότερα.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο παραλιών του Δήμου Λάρνακας Κώστα Κόκκινο, το φετινό καλοκαίρι προγραμματίζεται η δημιουργία υπαίθριων ντους και αποδυτηρίων στην άμμο, ενώ υπάρχει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου όπως κατασκευαστούν αποχωρητήρια για εξυπηρέτηση των λουόμενων παρά τον δημοτικό χώρο στάθμευσης που βρίσκεται απέναντι από την παραλία, επί της λεωφόρου Τάσου Μητσόπουλου.

Παράλληλα, ο Δήμος Λάρνακας έχει αναθέσει, μετά από σχετική προκήρυξη δημόσιων προσφορών, τη λειτουργία και διαχείριση του υπαίθριου μπαρ – καφενείου που βρίσκεται στην παραλία Καστέλα σε ιδιώτες για τα επόμενα τρία χρόνια, με δικαίωμα ανανέωσης για ακόμα δύο χρόνια.

Ως εκ τούτου, εφόσον βελτιωθεί η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου (και η επιδημιολογική εικόνα των χωρών που αποτελούν κύριες τουριστικές αγορές για το νησί μας), η παραλία της Καστέλλας αναμένεται να υποδεχθεί χιλιάδες λουόμενους, ξένους και ντόπιους, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια προ κορωνοιού.

Ο Κ. Κόκκινος είπε ότι ο Δήμος Λάρνακας, όπως όλοι οι παραθαλάσσιοι δήμοι της Κύπρου, βρίσκεται εν’ αναμονή της άρσης του διατάγματος που αφορά τη χρήση των παραλιών, έτσι ώστε να ξεκινήσει η τοποθέτηση ομπρελών και ξαπλώστρων στις τρεις μεγάλες οργανωμένες παραλίες που διαχειρίζεται, τις Φοινικούδες, την Καστέλλα και το Μακένζυ.

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι πως με την άρση του σχετικού διατάγματος, οι παραλίες της Λάρνακας, εφόσον βέβαια το επιτρέψουν και οι καιρικές συνθήκες, θ’ αρχίσουν να κατακλύζονται κυρίως από Κυπρίους, αφού πρόκειται για ακτές που προσφέρονται για ντόπιο τουρισμό (ρηχά νερά, εύκολα προσβάσιμες, ευνοϊκές τοποθεσίες κτλ.).

Θυμίζουμε, ότι το καλοκαίρι του 2020, εξαιτίας της κρίσης του κορωνοιού, οι εισπράξεις από την ενοικίαση ομπρελών και ξαπλώστρων στις παραλίες της Λάρνακας σημείωσαν μείωση περίπου 60% σε σύγκριση με το 2019. Ενώ το 2019 είχε εισπραχθεί γύρω στο ενάμισι εκατομμύριο ευρώ, το 2020 οι εισπράξεις ίσα που έφθασαν τις 690 χιλιάδες…

 

 

Send this to a friend