Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Ντίνος Παστός: Θα αυξηθούν οι διαδικτυακές και τηλεφωνικές απάτες
Ντίνος Παστός: Θα αυξηθούν οι διαδικτυακές και τηλεφωνικές απάτες

Ντίνος Παστός: Θα αυξηθούν οι διαδικτυακές και τηλεφωνικές απάτες

Σε ανάρτηση του στο Facebook ο Ντίνος Παστός ειδικός σε θέματα διαδικτύου αναφέρεται στην είδηση για την διαρροή 533 εκ. λογαριασμών του Facebook τονίζοντας ότι προβλέπει μια σημαντική αύξηση περιστατικών τηλεφωνικής απάτης σε παγκόσμιο επίπεδο.

“Θα γίνει κατάχρηση των δεδομένων μας για κακόβουλες διαφημιστικές καμπάνιες, sms fraud, ψεύτικες κλήσεις από τράπεζες και άλλους γνωστούς οργανισμούς που θα μας προτρέπουν να εγκαταστήσουμε λογισμικά που ακολούθως θα μας φέρουν οικονομικές ζημιές κλπ”.

Καταλήγοντας αναφέρει ότι “εν ολίγοις, μας αφορά σχεδόν όλους η πρόσφατη διαρροή διότι πλέον έχουν στα χέρια τους αρκετές πληροφορίες που σε συνδυασμό μπορούν να ξεγελάσουν και να πείσουν τα θύματα τους πολύ πιο εύκολα. Συστήνω προσοχή και εάν λάβετε παράξενα μηνύματα η κλήσεις στο κινητό, αγνοήσετε τα και διαγραφή”.

Σε επικοινωνία που είχε το Larnakaonline με τον ίδιο τον κύριο Παστό μας δήλωσε ότι η λίστα που διέρρευσε περιέχει όλα τα προσωπικά μας στοιχεία (όνομα, τηλέφωνο, διεύθυνση κλπ) γεγονός που θα επιτρέπει σε ένα τρίτο άτομο να μάθει όλες αυτές τις προσωπικές μας πληροφορίες. Κάτι που- όπως μας διευκρίνισε- θα επιφέρει και μια αύξηση στις απάτες.

Send this to a friend