Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Έρχονται αλλαγές στο Facebook- Ποιες θα είναι οι νέες του λειτουργίες
Έρχονται αλλαγές στο Facebook- Ποιες θα είναι οι νέες του λειτουργίες

Έρχονται αλλαγές στο Facebook- Ποιες θα είναι οι νέες του λειτουργίες

Το Facebook προσθέτει εργαλεία τα οποία δίνουν περισσότερο έλεγχο στους χρήστες, όπως το να τους επιτρέψει να περιορίσουν το ποιος θα σχολιάζει τις δημόσιες αναρτήσεις τους, ενώ κάνει ευκολότερη την παρουσίαση του news feed σε χρονολογική και όχι αλγοριθμική σειρά. Η εταιρία εγκατέλειψε το χρονολογικό μοντέλο από το 2009, “θάβοντάς” το στις ρυθμίσεις και προωθώντας το αλγοριθμικό μοντέλο για την προβολή περιεχομένου.

Πλέον η χρονολογική σειρά, τα πιο πρόσφατα posts δηλαδή, θα βρίσκονται σε μία “feed filter bar” στην κορυφή του news feed. Εκεί θα υπάρχει και η επιλογή για να προβάλλονται πρώτα αναρτήσεις από έως και 30 φίλους ή συγκεκριμένες σελίδες (Favorites) ή τα πιο πρόσφατα posts (Recent).

Η μπάρα αυτή θα γίνει διαθέσιμη άμεσα στην Android εφαρμογή του Facebook και θα φτάσει και στο iOS τις ερχόμενες εβδομάδες. Δεν είναι ξεκάθαρο αν θα γίνει διαθέσιμη στην web εκδοχή του Facebook. Η μπάρα θα εμφανιστεί σε όλους τους Facebook χρήστες, ωστόσο αν δε χρησιμοποιήσετε καμία εκ των δύο καρτελών, Favorites και Recent, μέσα σε μία εβδομάδα, η μπάρα θα εξαφανιστεί. Μπορείτε όμως να την εμφανίσετε ξανά με ένα swipe up.

Όσο για τα σχόλια, ο στόχος του Facebook είναι να ελέγξετε εσείς τη συζήτηση κάτω από τα δημόσια posts σας και να αποφύγετε ανεπιθύμητες αλληλεπιδράσεις. Κι αν είστε δημόσιο πρόσωπο ή brand, μπορείτε να επιλέξετε να περιορίσετε το σχολιασμό στα δημόσια posts σας.

Τέλος, το Facebook επεκτείνει το “Why You’re Seeing This Post” χαρακτηριστικό, το οποίο εισήγαγε πέρυσι για να πληροφορήσει το χρήστη για το λόγο που ο αλγόριθμος επέλεξε να του δείξει ένα συγκεκριμένο post. Οι εξηγήσεις τώρα θα καλύπτουν προτεινόμενα posts από σελίδες και ανθρώπους που οι χρήστες δεν ακολουθούν, δείχνοντάς τους τον τρόπο που τα σχετικά θέματα ή αλληλεπιδράσεις ή τοποθεσίες συνδέθηκαν με το χρήστη.

Send this to a friend