Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Αυτό θα συμβεί αν δεν κλείσουμε το κινητό μας στο αεροπλάνο (BINTEO)
Αυτό θα συμβεί αν δεν κλείσουμε το κινητό μας στο αεροπλάνο (BINTEO)

Αυτό θα συμβεί αν δεν κλείσουμε το κινητό μας στο αεροπλάνο (BINTEO)

Ζούμε σε έναν κόσμο εξοικειωμένο με την τεχνολογία, όμως υπάρχουν ακόμη περιορισμοί. Όσα και να γνωρίζετε, πάντα θα βρίσκεστε αντιμέτωποι με κάποιον περιορισμό. Για παράδειγμα, όταν ταξιδεύετε με αεροπλάνο, σας ζητάνε να κλείσετε το κινητό σας ή να το βάλετε σε λειτουργία πτήσης. Υπάρχουν πολύ λίγοι άνθρωποι που το καταλαβαίνουν αυτό, ενώ άλλοι δεν έχουν ιδέα περί τίνος πρόκειται.

Κάποιοι δοκιμάζουν να δουν αν μπορούν να στείλουν μήνυμα. Προσοχή, ένα λάθος σας μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την συντριβή του αεροπλάνου. «Πιθανόν να έχετε ακούσει αυτόν τον ήχο που κάνει το ραδιόφωνο καμιά φορά όταν βρίσκεται κοντά σε κινητό τηλέφωνο. Ακούω αυτόν τον ήχο στο ραδιόφωνο, όταν πετάω. Δεν είναι σημαντικός για την ασφάλεια, αλλά είναι σίγουρα ενοχλητικός».

Μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε συντριβή του αεροπλάνου

Η ανυπομονησία σας μπορεί να καταλήξει σε καταστροφή. «Κάνει ένα μπζζζτ-μπζζζτ-μπζζζτ. Φαντάζομαι ότι αυτόν τον ήχο στα ακουστικά του πιλότου, ενώ λαμβάνει σημαντικές πληροφορίες από τον έλεγχο.» Οι πιλότοι παραπονιούνται για τους ήχους αυτούς.

Οι ήχοι αυτοί τους δυσκολεύουν να ακούσουν ή να μεταφέρουν σημαντικές πληροφορίες. Οι μικρές συσκευές, ακόμα και το iPod, μπορούν να διαταράξουν τους ελέγχους πλοήγησης του αεροσκάφους. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε συντριβή του αεροπλάνου!

Έτσι, την επόμενη φορά που κάποιος θα σας ρωτήσει ποια είναι η χρησιμότητα της λειτουργίας πτήσης, δείξτε του αυτό. Πείτε του να μην χρησιμοποιήσει το κινητό του και να έχει υπομονή..

athensmagazine.gr

Send this to a friend