Home ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΟΨΕΙΣ ΝΕΚΡΟΛΟΥΛΟΥΔΑ – Στην αγωνίστρια της ζωής και του Έθνους, Κλαίρη Αγγελίδου
ΝΕΚΡΟΛΟΥΛΟΥΔΑ – Στην αγωνίστρια της ζωής και του Έθνους, Κλαίρη Αγγελίδου

ΝΕΚΡΟΛΟΥΛΟΥΔΑ – Στην αγωνίστρια της ζωής και του Έθνους, Κλαίρη Αγγελίδου

ΓΡΑΦΕΙ ο Ανδρέας Μορφίτης*

Αγαπημένη μου Ελληνίς!

Έτσι σε αποκαλούσα στη ζωή, έτσι σε αποχαιρετώ και στο θάνατο.

Η πορεία σου σημάδεψε ανεξίτηλα την προσφιλή γενέτειρά σου την  Αμμόχωστο, την πικρή Πατρίδα σου την Κύπρο, το μεγάλο σου Έθνος, το Έθνος  των Ελλήνων.

Διακρίθηκες ως Κυράτης γενέτειρας σου  Βασιλεύουσας, διέπρεψες στα Ελληνικά Γράμματα, δημιούργησες τις δικές σου χρυσές σελίδες στον Πολιτισμό, σημάδεψες με το ήθος και την λαμπρή προσωπικότητα σου την κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου μας  και χάραξες με όσες δυνάμεις είχες τους αγώνες του Γένους μας για Ελευθερία, Δικαιοσύνη και Αξιοπρέπεια.

Μεταλαμπάδευσες με το δίδαγμα και το παράδειγμά σου γενεές γενεών Ελλήνων και Ελληνίδων ως εκπαιδευτικός, λογοτέχνιδα , συγγραφέας και  ποιήτριακαι ανέβασες ψηλά το βάθρο  ως Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου .

Ενίσχυσες τον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ 1955 – 1959 μαζί με τον αείμνηστο σύζυγό σου Νίκο Αγγελίδη και αποτελέσατε μαζί τα πρότυπα του αγνού, του σεμνού και του ανιδιοτελούς πατριώτη και μαχητή.

Εμπλούτισες τα Ελληνικά γράμματα με τις ατέλειωτες ποιητικές και λογοτεχνικές συλλογές σου και μάς προίκισες με την αρχοντιά του πνεύματος, τη μεγαλοσύνη της ψυχής σου και το μεγαλείο της καρδιάς σου.

Σεμνή, αθόρυβη, υπομονετική, ακέραια, αδαμάντινη, μεγαλειώδης μέσα στη σιωπή σου.

Αγαπημένη μου Ελληνίδα,

Θα σε διαφυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού στις θύμησές μας, θα σε κρατήσουμε ζωντανή στις καρδιές μας και θα σε προστατέψουμε ως εθνικό και ανθρώπινο σύμβολο αγώνα και εθνικής αξιοπρέπειας στις δύσκολες ώρες και μέρες που μάς περιμένουν.

Σ’ ευχαριστούμε αγαπημένη μας ΕΛΛΗΝΙΣ  που μας γαλούχησες με τις αρχές και τις αξίες σου και μάς παραδειγμάτισες με την ανθρωπιά , το ήθος και την ποιότητα του χαρακτήρα και της ανεκτίμητης προσφοράς σου.

ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ  Ελληνίδα Μάνα, Αδελφή και Κόρη.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.

Δημοτικός Σύμβουλος Αμμοχώστου*

Send this to a friend