Home ΛΑΡΝΑΚΑ Βγήκαν να ξεδώσουν οι Σκαλιώτες
Βγήκαν να ξεδώσουν οι Σκαλιώτες

Βγήκαν να ξεδώσουν οι Σκαλιώτες

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Τονωτική ένεση για τις επιχειρήσεις εστίασης στη Λάρνακα, η αυξημένη κίνηση που παρατηρήθηκε κατά το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Παρά το γεγονός ότι οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν και οι ιδανικότερες, εντούτοις η επισκεψιμότητα στα κέντρα του παραλιακού μετώπου των Φοινικούδων, της ακτής Μακένζι, αλλά και της Λαϊκής Γειτονιάς κρίνεται απόλυτα ικανοποιητική.

Σύμφωνα με δηλώσεις στο ΚΥΠΕ του προέδρου της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ) Νεόφυτου Θρασυβούλου, η πληρότητα των κέντρων κυμάνθηκε γύρω στο 80%, με τη νεολαία να κρατά τα «σκήπτρα».

Ειδικά στη Λάρνακα, σχεδόν υπερπλήρη ήταν τα κέντρα και τα μπαράκια το βράδυ της Παρασκευής και του Σαββάτου στην ακτή Μακένζι και στην οδό Κλεάνθη Καλογερά (παρά τη Λαϊκή Γειτονιά), αφού ήταν το πρώτο Σαββατοκύριακο που επαναλειτούργησαν μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων στον κλάδο της εστίασης.

Οι πλείστοι ιδιοκτήτες των νυχτερινών κέντρων δήλωσαν ικανοποιημένοι από την κίνηση του τελευταίου τριημέρου, αναφέροντας πως ο κόσμος έγκαιρα προέβαινε σε κρατήσεις αφού το είχε ανάγκη να βγει έξω για διασκέδαση μετά από αρκετό καιρό. Ευχήθηκαν, δε, όπως η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου να βελτιωθεί τους επόμενους μήνες, ώστε να παρατηρηθεί αυξημένη κίνηση και από εξωτερικό τουρισμό.

Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής ζητά από τους ιδιοκτήτες των κέντρων να τηρούν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ούτως ώστε να μην αναγκάζονται να πληρώνουν άσκοπα χρηματικά πρόστιμα.

Ο Ν. Θρασυβούλου αναφέρθηκε και σε προβλήματα που παρουσιάστηκαν με την επαναλειτουργία των κέντρων αναψυχής, καθότι, όπως εξήγησε, σε κάποιες περιπτώσεις το κοινό δεν είχε προχωρήσει σε κρατήσεις, με αποτέλεσμα οι επιχειρηματίες να βρεθούν στη δυσάρεστη θέση να μην μπορέσουν να τους εξυπηρετήσουν.

Σημείωσε, ακόμα, πως η μεγαλύτερη επισκεψιμότητα παρατηρήθηκε από πλευράς νεολαίας, ενώ οι μεγαλύτερες ηλικίες παρουσιάστηκαν πιο συγκρατημένες και προσεκτικές στις μετακινήσεις τους.

Τέλος, απηύθυνε έκκληση όπως εξεταστεί από τους επιδημιολόγους η δυνατότητα από πλευράς ξενοδοχείων σε απομακρυσμένες – τουριστικές περιοχές να μπορούν να δέχονται Κύπριους, με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας τουλάχιστον κατά τα Σαββατοκύριακα, αφού βρίσκονται σε ισχύ και τα σχέδια του Υφυπουργείου Τουρισμού για μειωμένο κόστος κράτησης.

 

 

 

Send this to a friend