Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Άρχισε χθες τη λειτουργία του το νέο εμβολιαστικό κέντρο για τον κορωνοϊό που βρίσκεται στην αίθουσα αφίξεων του λιμανιού Λάρνακας, το οποίο θα έχει μελλοντικά τη δυνατότητα να εμβολιάζει κόσμο από συνολικά 11 σημεία.

Στο παρών στάδιο, το νέο κέντρο λειτουργεί με τέσσερα σημεία εμβολιασμού.

Συγκεκριμένα θα εξυπηρετεί άτομα από τις επαρχίες Λάρνακας και της ελεύθερης Αμμοχώστου και η λειτουργία του έγινε κατορθωτή με τη συνεργασία της Αρχής Λιμένων Κύπρου.

Το ωράριο λειτουργίας του κέντρου θα είναι από τις 8 το πρωί μέχρι τις 3 το απόγευμα, Δευτέρα με Παρασκευή. Ανάλογα, όμως, με τις ανάγκες που θα προκύψουν στην πορεία, θα γίνουν και οι ανάλογες διαφοροποιήσεις όσον αφορά το ωράριο και τις μέρες που θα γίνονται οι εμβολιασμοί.

Χθες, πρώτη μέρα λειτουργίας του νέου εμβολιαστικού κέντρου, διευθέτησαν ραντεβού συνολικά 220 άτομα. Τη δεδομένη στιγμή λειτουργούν στη Λάρνακα δύο εμβολιαστικά κέντρα για την πανδημία, στο παλιό νοσοκομείο (με δύο σημεία εμβολιασμού) και στο λιμάνι της πόλης, όπου μεταφέρθηκε και το εμβολιαστικό κέντρο που λειτουργούσε μέχρι πρότινος στο οίκημα της ΠΑΣΥΔΥ, στην οδό Κιλκίς.

 

Συνεχίζονται οι ενδιαφέρουσες διαλέξεις του Ζηνώνειου Ελεύθερου Πανεπιστήμιου στη Λάρνακα.

Συγκεκριμένα, σήμερα στις 7 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η 11η διάλεξη με θέμα “Βιοηθική στην ιατρική έρευνα: Το παράδειγμα των κλινικών μελετών”.

Εισηγητής ο Γεώργιος Χατζηγεωργίου, Καθηγητής, Αναπληρωτής Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Send this to a friend